Kairo 

Egyptens huvudstad Kairo är beläget i landets norra del. Staden ligger vid floden Nilen, som rinner genom hela landet från norr till söder. Det är landets största stad med sina 16 miljoner innevånare. Klimatet är otroligt torrt och varmt, med ytterst lite nederbörd. Staden är faktiskt en av världens torraste, med endast runt 20 mm nederbörd per år.

Genom sin tusenåriga historia och sina unika sevärdheter så har Kairo blivit en av världens populäraste resmål.

Sevärdheter

En av de mest besökta attraktionerna i Kairo är det Egyptiska Museet som är beläget vid Tahrirtorget i centrala delen av staden. Här finner du världens största samling av antikviteter, cirka 120 000 föremål, främst från faraonernas tid. På museet finns flertalet skatter från farao Tutankhamons grav att skåda. Bland annat hans begravningsmask, helt gjord i guld, samt hans tre kistor.

Givetvis är en utflykt till pyramiderna i Giza något man inte får missa när man är i Kairo. På Gizaplatån i utkanten av staden står de väldiga pyramiderna som en påminnelse om en svunnen tid. Det är svårt att inte bli påverkad av den mäktiga atmosfären kring de enorma monumenten. De tre största och mest berömda pyramiderna är uppkallade efter faraonerna Cheops, Chefren och Menkaura. Tillsammans med Sfinxen så är dom bland de mest berömda byggnaderna i världen. Guidade turer anordnas här varje dag i veckan och på kvällarna kan man även beskåda vackra ljusshower på pyramiderna.

Matkulturen i Kairo

I Egypten äter man mycket bönor, linser och ärtor och många av de vanligaste rätterna är vegetariska. Kikärtsröran Hummus är ett vanligt tillbehör till många rätter och har sitt ursprung här. Falafel är ett annat exempel på mat från mellanöstern som blivit populär även i övriga världen. Dessa kikärtsbollar serveras oftast i pitabröd med grönsaker eller med ris.

En maträtt som anses vara Egyptens nationalrätt är Koshari. Det är en rätt bestående av pasta, ris, linser och kikärtor som toppas med karamelliserad lök och en god sås. När det kommer till egyptisk mat så är detta en rätt som man inte får missa. Den är älskad av både lokalbefolkning och turister.

En annan rätt som du kan hitta på de flesta menyer är Mahshi. Det är en maträtt bestående av grönsaker, vanligtvis paprikor, zucchini eller äggplanta som fylls med ris, tomatsås och koriander.

Resa hit

Kairo Airport (CAI) ligger 22 kilometer nordöst om Kairo. Med taxi tar det ca 30 minuter in till centrum och kostar cirka 150 EGP (80 SEK).


Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.