Melbourne 

Melbourne är en stad i sydöstra Australien. Hamnstaden är Australiens näst största med ca 4,5 miljoner innevånare. Stadens har ofta kallats ”världens mest beboeliga stad”, vilket stämmer bra in på den hemtrevliga och avslappnade staden.

Melbourne har ett mycket skiftande klimat och väderomslagningarna är många. Varmaste perioden är mellan december-februari då det ibland kan bli extremt hett då vindar drar ner från öknen i nordväst.

Sevärdheter i staden

Melbourne är en fantastisk stad att bara strosa omkring i. Gatorna är fyllda av gatukonst, statyer, parker och vackra vyer. Ta en promenad på Southbank Promenade som går längst floden Yarra. Ett mysigt promenadstråk på flodens södra sida.

Federation Square, i hjärtat av staden, är ett unikt torg med futuristiska och abstrakta byggnader som liknar inget annat du tidigare sett. Här finns konstgallerier, restauranger, kaféer och takbarer. På gatorna är det liv och rörelse och här trängs konstnärer och gatuartister av alla dess slag.

Melbourne Zoo, är en modern djurpark trots sina 100 år på nacken. Otroligt välskött park som har ett stort projekt med att rädda utrotningshotade djur. Se kängurur, koalabjörnar och andra inhemska djur, sida vid sida av djur från hela världen.  

Mat och dryck i Melbourne

Maten i Australien har många influenser från det brittiska köket, men har en större grill-kultur. Som i många andra varma länder så lagar man ofta mat utomhus, så då kommer grillen väl till användning. Oftast grillas det lam, korv eller fisk, men även biffar av känguru och emu är vanligt.

En av de saker du kan stöta på i en meny vid ett besök i landet är Vegemite. Denna bruna bredbara massa liknar vid en första anblick nutella, men är något helt annat smakmässigt. Väldigt speciell i smaken och uppskattas inte så ofta av turister så som den görs av australiensarna, som alltid har detta på frukostbordet.

Sport live!

Tennis är en stor sport i Australien och i Melbourne anordnas Australien Open på Melbourne Park, som en av de fyra deltävlingar som spelas i internationella Grand Slam-turneringen varje år. Detta är en riktig folkfest. Under två veckor i januari besöks tävlingen av över en halv miljon åskådare.

Ett annat stort idrottsevenemang att besöka i staden är Australian Grand Prix. Det är det inledande loppet i formel 1-VM varje år och körs på Albert Park i centrala Melbourne.

Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra dina officiella biljetter till Australian Grand Prix! Vi hjälper dig att skräddarsy din resa efter dina önskemål. 


Melbourne F1

Melbourne

Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.