Liverpool

Intill Englands nordvästra kust ligger Liverpool. Staden har Englands näststörsta exporthamn men är för de flesta betydligt mer känd för sina två fotbollslag Liverpool FC och Everton FC,

Sedan 90-talet har Liverpool genomgått en förvandling då staden började bygga om större delen av citykärnan. Idag har stadens nya kostym vuxit och är ett mycket trevligt resmål.

Här grundades det populära bandet ”The Beatles” och för den intresserade finns det gott om saker att besöka. Annars är det fotbollen som lockar mängder av turister till de båda arenorna Goodison Park och ombyggda Anfield.  

Sevärdheter i Liverpool

Nere vid hamnen hittar vi Albert Dock som är ett av de mest besökta turistmålen i Liverpool. Området ger dig en inblick om hur viktigt sjöfarten var för denna stad men även andra turistattraktioner som Mersey Side Maritime Museum och The Beatles Story finns här.
Katedralen i Liverpool är världens största anglikanska katedral och ligger i de centrala delarna.

Sport och fotboll

De två fotbollslagen i staden, Liverpool FC och Everton FC lockar hundratusentals besökare varje år. De två arenorna, Anfield (Liverpool) och Goodison Park (Everton) är trevliga arenor att besöka. Faktum är att avståndet mellan de båda två arenorna är drygt 2 kilometer vilket gör det smidigt om du är intresserad av att besöka båda två på en och samma dag.

Musik

The Beatles är det band som satt Liverpool på musikkartan världen över. Musikklubben The Cavern Club, där bandet spelade uppemot 300 gånger innan man fick sitt stora genombrott, är ett populärt besöksmål för den musikintresserade.
I de centrala delarna av staden hittar du även St George´s Hall som är en av de större konserthallarna. Liverpool Empire Theatre är också ett bra alternativ om du är ute efter en musikal eller konsert.

Så tar du dig hit

Det enklaste sättet att ta sig till Liverpool är med flyg till Manchester. Dagligen avgår det direktflyg från Köpenhamn, Oslo och Stockholm. Från Manchester går det sedan tåg varje timme till Liverpool (restid cirka 1 timme). Ett annat alternativ är att flyga till London och sedan ta tåget till Liverpool (tågresan tar cirka 2 timmar) Det går även att flyga till Liverpool men räkna då med en mellanlandning och något högre flygpriser jämfört med Manchester.

Bra att veta

Under matchhelger där Liverpool eller Everton har hemmamatch blir priser på både flyg och hotell högre än normalt. Därför är det klokt att boka sin resa i god tid för att undvika högre priser än nödvändigt.

 


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.