Valencia 

På Spaniens östkust hittar du landets tredje största stad, Valencia. Staden har den mest trafikerade hamnen på Medelhavets västkust och hanterar ca 20 procent av Spaniens export. Förutom fraktfartyg så går det många passagerarfartyg från hamnen till bl. a Balearerna (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera och Cabrera).

Klimatet är varmt näst intill året om, med en liten dipp i december - februari. Högsommaren i juni - augusti bjuder på temperaturer runt 30-stecket och risken för regn är mycket låg under denna period. Det sägs att Valencia ska vara en av Europas solsäkraste städer.

Sevärdheter att uppleva i Valencia

Valencias gamla stadsdel El Carmen ligger mitt i staden och är otroligt mysigt och genuint. Mängder av ny och gammal arkitektur samsas med klassiska tapasbarer. Besök gärna den gamla silkesbörsen, La Lonja, som är en UNESCO-märkt gotisk byggnad från 1400-talet.

I Valencia kan du besöka Europas största (tredje största i världen) akvarium Oceanogràfic. Väl värt ett besök! Akvariet är uppdelat i olika habitat som t. ex Arktis, Tropikerna och Oceanerna. Här finns även ett av världens största delfinarier.

En stor fördel med att besöka en kuststad som Valencia är att du lätt kan kombinera storstadspulsen med en dag på stranden. Den fyra kilometer långa sandstranden La Malvarrosa är otroligt populär bland både turister och lokalbefolkningen. Vid den vackra strandpromenaden ligger det enklare restauranger där du kan njuta av en paella och ett glas vin.

Mat och dryck

Den spanska klassikern Paella, har sitt ursprung från just Valencia. Den smakrika, saffransgula risrätten uppkom i början på 1700-talet och finns i oändliga variationer. Den ursprungliga Paella Valencia innehåller bl. a ris, kyckling, kanin och bönor. Varianter med skaldjur är också mycket vanliga.

Valencia är den region i Spanien som är störst när det gäller export av citrusfrukter. Här finns miltals med odlingar av apelsiner, clementiner och citroner. Att äta en apelsin som har fått mogna på trädet är en smakupplevelse du inte får missa, stor skillnad mot de som fått mogna i ett lastutrymme!

Sport i Valencia

Spanien är en fotbollsnation av rang, och Valencia är inget undantag. Här spelar Valencia CF i Spaniens högsta serie La Liga. Klubben bildades redan 1919, och spelar sina hemmamatcher på Estadio de Mestalla. Läktarna sägs vara bland världens brantaste, lutningen är inte längre tillåten av Uefa vid nybyggen.

Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra dina officiella matchbiljetter till Valencia FC! Självklart hjälper vi dig även med flyg och boende efter dina önskemål.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.