Tokyo 

Japans huvudstad Tokyo liknar ingen annan stad i världen. Denna enorma stad med cirka 9 miljoner innevånare andas nytänkande och tradition på en och samma gång. Mat, shopping, teknik och kultur, Tokyo har något för precis alla!

Tokyo har ett fuktigt subtropiskt klimat med långa heta, fuktiga somrar och korta milda vintrar. Dock så är det en tydlig skillnad på de fyra årstiderna. Våren kommer tidigt i mars och då strömmar turisterna in i staden för att bevittna magin när körsbärsträden blommar. Under sommaren stiger temperaturerna upp till runt 30 grader och kraftiga regnskurar är inte ovanligt.

Sevärdheter i staden

Det finns givetvis oändligt med saker att se och göra i denna jättestad men här nedan är några av våra bästa tips!

Tokyo Sky Tree är, med sina 634 meter, världens näst högsta byggnad. Tornet började byggas 2008 och stod färdigt 2011. Tornets främsta syfte är radio- och tv-kommunikation, men är också en stor turistattraktion i form av observatorieplattformar 350 meter och 450 meter upp i tornet. Här får du en minst sagt fantastisk utsikt över staden. Se bara till att vara på platts tidigt på morgonen då biljetterna tar slut fort.

Senso-ji är ett gammalt buddhistiskt tempel som ligger i stadsdelen Asakusa. Templet byggdes på 600-talet och är Tokyos äldsta och mest berömda. Varje dag klockan 15:00 har du möjlighet att vara med på den dagliga guidade turen runt templet. Guiden talar engelska och det tar cirka 1 ½ timme.

Matkulturen i Tokyo

Det japanska köket har mycket att erbjuda. Rena smaker, färska råvaror och vackra uppläggningar kännetecknar maten. Vanliga ingredienser i många rätter är ris, nudlar, fisk och skaldjur.

Sushi, Japans kanske mest kända rätt, finns numera att äta vart du än i världen befinner dig. Men att äta Sushi i Japan är något alldeles extra. Dessa små munsbitar kommer i en oändlig massa varianter men innehåller oftast rå fisk eller skaldjur med ris.

En annan välkänd rätt är nudelsoppan Ramen. Tunna vetenudlar kokta i kycklingbuljong med kött eller fisk och grönsaker. Serveras ofta med ett sojamarinerat ägg.

Sport att uppleva live

Om du besöker Tokyo måste du uppleva nationalsporten Sumobrottning. Den japanska kampsporten går ut på att få motståndaren att vidröra marken med något annat än fotsulorna. Sumobrottningen innehåller en rad olika traditioner och ceremonier. Bland annat så är frisyren (mage) en viktig del. Viktklasser förekommer inte inom sumobrottning, utan här får utövarna förlita sig på sin teknik för att besegra sin motståndare.

Glöm inte att boka biljetter minst en månad i förväg! Vid Ryogokus tunnelbanestation ligger Sumo Stadium, den nationella arenan för sumobrottning.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.