Singapore 

Singapore, Asiens näst minsta land (697,2 km²) är en önation och stadsstat i Sydostasien. Deras hav gränsar till Malaysia i norr och Indonesien i söder. Landet har en god ekonomi och en hög levnadsstandard.

Singapore har ett tropiskt klimat och saknar årstider. Temperaturen dagtid ligger i snitt på 30 grader och nattetid på 25 grader, året om. Det råder ingen direkt regnperiod här som i många andra delas av Asien, men det regnar ofta. Näst intill dagligen kommer det skurar, men oftast är de snabbt övergående.

Sevärdheter i Singapore

Singapore består av hela 63 öar, så förutom huvudön finns det en hel del små öar att utforska. En av de mest populära är Sentosa. Här finner du en vacker natur, magiska vita stränder och ett rikt nöjesliv. På ön finns det bland annat ett berömt akvarium, en fågelpark, insektsmuséum och filmparken Universal Studios. Du tar dig till ön antingen via bron som går från huvudön eller så väljer du den mer hisnande linbaneturen. Inget för den höjdrädda, då linbanan går på mycket hög höjd och har glasgolv!

Väl värt ett besök är Botaniska trädgården på 1 Cluny Road, nästintill mitt i city. Den är öppen från 05:00-00:00 året om och har gratis inträde. Parken är uppdelad i olika områden med olika teman.

En av Singapores verkliga stoltheter är djurparken Singapore Zoo. Den anses vara en av världens bästa djurparker. Ligger ca 30 min från city. Parken är uppdelad i tre delar, alla med olika inriktningar. Huvudparken har över 300 arter och har ett fantastiskt landskap som gör att djuren ser ut att vara i sin rätta miljö. Night Safari, en del av parken, har öppet från 19:30 fram till midnatt. Här finna ca 130 olika arter av nattdjur. Detta är en av Singapores mest populära attraktioner. Tredje delen, River Safari, är som det låter inriktad på djurlivet i floder och vattendrag.

Matkulturen

Som många länder med närhet till vatten så är Singapore ett land där man äter mycket fisk och skaldjur. Vill man prova på några av Singapores klassiker så är Chili crab och Fish head curry våra tips.

Sport att uppleva live!

Singapore Grand Prix är en av deltävlingarna i Formel 1-VM och den körs som ett stadslopp. Detta är det första stadsloppet i Asien och det första loppet inom F1 som även körs under nattetid. Singapores Grand Prix har körts sedan 2008.

Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra officiella biljetter till racet. Vi hjälper dig även att skräddarsy din resa efter dina önskemål!


Singapore F1

Singapore

FlygHotellBiljett
fr 19995 SEK
HotellBiljett
fr 11995 SEK
Biljett
fr 6895 SEK
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.