Shanghai

Hamnstaden Shanghai är den största staden i Kina och har totalt mer än 23 miljoner innevånare. Staden, som består av två delar som skiljs åt av floden Huangpu, har länge varit en viktig handels- och industristad för Kina.

Klimatet i Shanghai är i regel väldigt varmt och torrt. Varmast är det i juli-aug med ca 35 grader i medeltemperatur. Vi rekommenderar att åka hit under försommaren, maj-juni, då temperaturen i staden är mer behaglig och risken för regn är mindre än under vår och höst.

Sevärdheter i staden

Shanghai är en imponerande stad på många vis. Här finns allt! Gillar du shopping så rekommenderar vi att du åker till Nanjing Road. På den 6 kilometer långa shoppinggatan trängs butiker, restauranger och besökare.

I centrala Shanghai hittar du det enorma People’s Square, ett stort torg där miljontals människor samlas dagligen för att umgås. Torget har en stor park som lämpar sig utmärkt för en picknik eller en härlig promenad. Runt omkring i parken finns det gott om matställen som säljer mat som är gjord för att enkelt kunna ta med sig för och förtäras ute i naturen.

Stadsdelen Bund är fylld av pampiga hus från förra sekelskiftet, vackert uppradade längst floden. På andra sidan floden ser man en fantastisk skyline med de enorma skyskraporna i Padong. I Padong kan du njuta av utsikten från världens näst högsta byggnad, Shanghai Tower (632 meter). I stadens äldsta del, Yuyuan, finns många historiska byggnader och tempel men också den berömda kinesiska trädgården Yuyuan Garden från 1500-talet.

Mat och dryck i Shanghai

Det kinesiska köket är i allmänhet väldigt sött och fett. Skillnaden på maten här mot det du får på en kinesisk restaurang hemma är stor och har en helt annan typ av smak än vad du kanske är van. Maten serveras alltid med ätpinnar, men du kan givetvis be om att få bestick. Personalen på restaurangerna är extremt serviceinriktade, näst intill överdrivet, och man märker tydligt att dom är väldigt stolta över vad de gör.

Shanghai har en rik te-kultur. I Kina är te mycket mer än bara en dryck och för att uppleva den kinesiska kulturen på riktigt måste du besöka ett tehus under ett besök. Boka in en klassisk te-ceremoni på något av stadens alla tehus. Stadens mest kända tehus heter Huxingting och är väl värt ett besök.


Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.