Shanghai

Hamnstaden Shanghai är den största staden i Kina och har totalt mer än 23 miljoner innevånare. Staden, som består av två delar som skiljs åt av floden Huangpu, har länge varit en viktig handels- och industristad för Kina.

Klimatet i Shanghai är i regel väldigt varmt och torrt. Varmast är det i juli-aug med ca 35 grader i medeltemperatur. Vi rekommenderar att åka hit under försommaren, maj-juni, då temperaturen i staden är mer behaglig och risken för regn är mindre än under vår och höst.

Sevärdheter i staden

Shanghai är en imponerande stad på många vis. Här finns allt! Gillar du shopping så rekommenderar vi att du åker till Nanjing Road. På den 6 kilometer långa shoppinggatan trängs butiker, restauranger och besökare.

I centrala Shanghai hittar du det enorma People’s Square, ett stort torg där miljontals människor samlas dagligen för att umgås. Torget har en stor park som lämpar sig utmärkt för en picknik eller en härlig promenad. Runt omkring i parken finns det gott om matställen som säljer mat som är gjord för att enkelt kunna ta med sig för och förtäras ute i naturen.

Stadsdelen Bund är fylld av pampiga hus från förra sekelskiftet, vackert uppradade längst floden. På andra sidan floden ser man en fantastisk skyline med de enorma skyskraporna i Padong. I Padong kan du njuta av utsikten från världens näst högsta byggnad, Shanghai Tower (632 meter). I stadens äldsta del, Yuyuan, finns många historiska byggnader och tempel men också den berömda kinesiska trädgården Yuyuan Garden från 1500-talet.

Mat och dryck i Shanghai

Det kinesiska köket är i allmänhet väldigt sött och fett. Skillnaden på maten här mot det du får på en kinesisk restaurang hemma är stor och har en helt annan typ av smak än vad du kanske är van. Maten serveras alltid med ätpinnar, men du kan givetvis be om att få bestick. Personalen på restaurangerna är extremt serviceinriktade, näst intill överdrivet, och man märker tydligt att dom är väldigt stolta över vad de gör.

Shanghai har en rik te-kultur. I Kina är te mycket mer än bara en dryck och för att uppleva den kinesiska kulturen på riktigt måste du besöka ett tehus under ett besök. Boka in en klassisk te-ceremoni på något av stadens alla tehus. Stadens mest kända tehus heter Huxingting och är väl värt ett besök.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.