Newcastle 

Staden Newcastle upon Tyne, som är det fullständiga namnet, ligger vid floden Tyne i nordöstra England nära gränsen mot Skottland. Staden har fått sitt namn efter det nya slott som uppfördes här kring år 1080 som ersatte en äldre försvarsanläggning.

Stora delar av centrala Newcastle har fått behålla sitt medeltida gatunät, vilket innebär en hel del trånga gränder som inte är breda nog för biltrafik.

Tips på sevärdheter i staden

Gå längs med Tyne Bridge, den bidrar till att ge staden sin klassiska siluett. Den invigdes 1928 och var då värdens enda enkelspanniga bro. Den är en symbol för den industriella historien och den teknologiska nutiden.

Ett besök till Discovery Museum är väl värt! Här kan du lära dig mer om vetenskap och stadens historia. Du hittar museet på Blandford Square. De har öppet alla dagar – och är gratis!

Newcastle har fått sitt namn efter Newcastle Castle Keep , det normandiska slottet som byggdes 1080. Idag är slottet borta men på samma plats står Newcastle Castle Keep. Slottet stod klart 1178 så det är också gammalt.  Du hittar det i hjärtat av de historiska kvarteren på Castle Garth och det är öppet alla dagar i veckan.

Den 20 meter höga stålstatyn Angel of the North är en av nordöstra Englands mest kända sevärdheter. Det kommer runt 33 miljoner besökare hit varje år för att beundra den ståtliga statyn, som uppfördes 1998. Den hittar du på Durham Road i Gateshead.

Mat och dryck

Det sägs att nöjeslivet i Newcastle är ett av Englands allra hetaste. Här kan du äta middag med en vacker vy över floden eller ta en drink på en takbar med en häftig utsikt. Dessutom måste du någon gång under kvällen beställa en Newcastle och då får du en kall öl som är uppkallad efter staden.

Det finns flera områden att roa sig i. The Bigg Market är ett hett område med många pubar och barer. I hjärtat ligger Newcastles äldsta pub The Old George, som är från 1582. Området Quayside ligger vid kajen och består av många gamla lagerlokaler som fått nytt liv. I byggnaderna huserar numera toppdesignade barer, restauranger med uteserveringar och läckra hotell. Avsluta gärna en kväll här med en promenad längs floden.

Sport i Newcastle

För den fotbollsintresserade så är ett besök på St James´Park ett måste. Hemarenan för Premier League-laget Newcastle United F.C har använts som fotbollsarena sedan 1880. Klubben grundades 1892 genom en sammanslagning av klubbarna Newcastle East End FC och Newcastle West End FC. Klubben har från det att man gick med i The Football League 1893 hela tiden spelat i någon av de två högsta divisionerna i Englands ligasystem för fotboll!


Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.