Newcastle 

Staden Newcastle upon Tyne, som är det fullständiga namnet, ligger vid floden Tyne i nordöstra England nära gränsen mot Skottland. Staden har fått sitt namn efter det nya slott som uppfördes här kring år 1080 som ersatte en äldre försvarsanläggning.

Stora delar av centrala Newcastle har fått behålla sitt medeltida gatunät, vilket innebär en hel del trånga gränder som inte är breda nog för biltrafik.

Tips på sevärdheter i staden

Gå längs med Tyne Bridge, den bidrar till att ge staden sin klassiska siluett. Den invigdes 1928 och var då värdens enda enkelspanniga bro. Den är en symbol för den industriella historien och den teknologiska nutiden.

Ett besök till Discovery Museum är väl värt! Här kan du lära dig mer om vetenskap och stadens historia. Du hittar museet på Blandford Square. De har öppet alla dagar – och är gratis!

Newcastle har fått sitt namn efter Newcastle Castle Keep , det normandiska slottet som byggdes 1080. Idag är slottet borta men på samma plats står Newcastle Castle Keep. Slottet stod klart 1178 så det är också gammalt.  Du hittar det i hjärtat av de historiska kvarteren på Castle Garth och det är öppet alla dagar i veckan.

Den 20 meter höga stålstatyn Angel of the North är en av nordöstra Englands mest kända sevärdheter. Det kommer runt 33 miljoner besökare hit varje år för att beundra den ståtliga statyn, som uppfördes 1998. Den hittar du på Durham Road i Gateshead.

Mat och dryck

Det sägs att nöjeslivet i Newcastle är ett av Englands allra hetaste. Här kan du äta middag med en vacker vy över floden eller ta en drink på en takbar med en häftig utsikt. Dessutom måste du någon gång under kvällen beställa en Newcastle och då får du en kall öl som är uppkallad efter staden.

Det finns flera områden att roa sig i. The Bigg Market är ett hett område med många pubar och barer. I hjärtat ligger Newcastles äldsta pub The Old George, som är från 1582. Området Quayside ligger vid kajen och består av många gamla lagerlokaler som fått nytt liv. I byggnaderna huserar numera toppdesignade barer, restauranger med uteserveringar och läckra hotell. Avsluta gärna en kväll här med en promenad längs floden.

Sport i Newcastle

För den fotbollsintresserade så är ett besök på St James´Park ett måste. Hemarenan för Premier League-laget Newcastle United F.C har använts som fotbollsarena sedan 1880. Klubben grundades 1892 genom en sammanslagning av klubbarna Newcastle East End FC och Newcastle West End FC. Klubben har från det att man gick med i The Football League 1893 hela tiden spelat i någon av de två högsta divisionerna i Englands ligasystem för fotboll!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.