Mumbai

Mumbai är en stad på Indiens västkust som tidigare gick under namnet Bombay. Båda namnen används fortfarande, vilket kan kännas lite förvirrande. Dock så är det ingen som höjer på ögonbrynen här oavsett vilket namn du använder. Mumbai är en ekonomiskt viktig stad för landet och många industrier har sitt centrum här. Bland annat textil-, olje- och kemisk industri.

Här råder ett tropiskt klimat med en årsmedeltemperatur på ca 28 grader. Det är regnperiod från juni till september då kraftiga monsunregn drar in över staden. Övriga delen av året så kommer i stort sett ingen nederbörd alls. 

Se och göra

Elephant Island är en välbesökt ö utanför Mumbais hamn. Här finns det flertalet intressanta tempelgrottor från 700-talet och framåt att utforska. Förutom de historiska templen så får du även möjligheten att se apor på nära håll. Aporna håller sig gärna nära turister och försöker sno åt sig något att äta. Båtturer går dagligen ut till ön mellan kl 09-14 och har avgångar varje halvtimma.

Det går inte att missa att världens största filmindustri Bollywood ligger här i Mumbai, kulturen genomsyrar staden. Bollywoods historia går tillbaka ända till 1899 och här produceras idag ungefär tusen filmer per år. Det arrangeras dagliga rundturer på inspelningsplatserna som ger dig en inblick i filmproduktion och låter dig uppleva film bakom kameran. Det är inte helt ovanligt att västerlänningar blir castade att vara statister, så med lite tur så kanske du får möjligheten att bli ”stjärna för en dag”. Bollywood museum och BollywoodHall of Fame är två attraktioner som går att addera till schemat för att riktigt fylla dagen.

Är du sugen på shopping i Mumbai så är det Hill Road och Linking Road i stadsdelen Bandra som gäller. Här hittar du det mesta i klädväg samt skor och accessoarer till bra priser.

Mat

Indisk mat skiljer sig mycket beroende på vart i landet du befinner dig. Exempelvis så är oftast maten mer kryddstark ju längre söderut du kommer. Här i Mumbai och hela delstaten Maharashtra äts det mestadels vegetarisk och kosten är väldigt rik på kolhydrater.

En vanlig maträtt i regionen som du hittar i vart och vartannat gatukök är Vada Pav. En slags indisk variant på hamburgare som istället för kött har en slags currykryddad och friterad potatisburgare i brödet. En annan populär rätt är Pav Bhaji. Detta är en vegetarisk currygryta som serveras med mjukt bröd och hackad rå lök.


Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.