Budapest

Budapest är ett utmärkt resmål för dig som är intresserad av kultur, sport eller nattliv.  Dessutom så behöver semestern inte bli särskilt dyr då i stort sett allt är betydligt billigare än i Norden.

Staden är indelad i två delar, Buda och Pest, som ligger på varsin sida floden Donau. 
Budasidan är något lugnare och här hittar du flera intressanta byggnader. Pestsidan är mer populär bland turister och här hittar du det största utbudet av mat, dryck och nöje.

Nattetid förvandlas den stora metropolen till en partystad som har ett gott utbud av nattklubbar, barer och restauranger som har öppet sent in på natten.
I Budapest hittar du också välbevarad kultur och arkitektur från olika delar av världen.

Sevärdheter

Budapest kryllar av sevärdheter, några av dessa hittar du tätt placerade i den centrala delen av Budasidan. Här finns även de populära termalbaden som både den inhemska befolkningen och turister besöker för ett varmt bad i ståtliga byggnader.

Det ungerska parlamentet är svår att missa och väl värt ett besök. För den konstintresserade erbjuder det centralt belägna ”Hjältarnas Torg”, eller ”A Hösök tere”, mängder av vackra byggnader och statyer. Vill du bara röra dig omkring de breda shoppinggatorna är Kiralyút ett bra ställe att besöka.

Sport 

Budapest största fotbollsklubb heter Ferencvárosi TC. Deras hemmaarena heter Groupama Arena och invigdes 2014. Arenan är även det ungerska herrlandslagets hemmaplan där de flesta landskamperna spelas. Annars är det Formel 1 som är dominerande för idrottsintresserade turister.

Hungarian GP (Ungerns Grand Prix), som körs på Hungaroring cirka 4 mil utanför staden, har vanligtvis sina tävlingar under sensommaren. För den intresserade rekommenderar vi att man förköper sin F1-biljett i god tid för att inte riskera att bli utan.

Musik

Under hela året arrangeras mängder av olika festivaler runt omkring Budapest. Allt från teaterkvällar till gigantiska musikarrangemang. ”A sziget” är kanske den största i Europa och arrangeras i vanliga fall i mitten av augusti. Den 20:e augusti varje år firas St: Stefandagen och mängder av olika uppträdande sker i olika delar av staden från tidig morgon till sen kväll. 

Är du intresserad av opera, balett eller symfonier är den Ungerska Operan ett bra ställe att rikta in sig på.

Så tar du dig hit

Budapest är relativt lättillgängligt och det går dagligen direktflyg från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Även vissa mindre orter erbjuder direktflyg. Från flygplatsen i Budapest ” Ferihegy International Airport” tar du enkelt buss eller tunnelbana de cirka 25 kilometerna till citykärnan. Ett annat bra alternativ är att förboka en bil med chaufför som oftast är billigare än taxi. 

Bra att veta

Under sommarmånaderna blir temperaturen oftast väldigt hög i Budapest, passa därför på att boka ett hotell med Air condition för att göra nattsömnen behaglig.
Transport i staden är både billig och enkel och bäst är oftast att köpa ett dagskort som ger dig fria resor inom valfri period. Taxi bör du helst undvika om du inte måste då risken för att betala onödigt mycket är stor.


Budapest F1

Budapest

FlygHotellBiljett
fr 5295 SEK
HotellBiljett
fr 3795 SEK
Biljett
fr 1295 SEK
Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.