F1 Budapest - Formel 1 Biljetter & paketresor

Budapest F1

Hungaroring - Budapest

Upplev Formel 1 - Live på Hungaroring! 

Hungaroring är Ungerns centrum vad gäller motorsport och framför allt vad gäller Formel 1. Någon mil utanför den ungerska huvudstaden Budapest ligger Hungaroring som sedan år 1986 har stått som värd för Ungerns Grand Prix. Loppet var således också det första som kördes bakom den dåvarande järnridån i Östeuropa. Ungerns Grand Prix på Hungaroring körs som regel i slutet av juli, vilket oftast innebär högsommarvärme och härligt väder.

Efter att F1-bossen Bernie Ecclestone på rekommendation från en ungersk vän valt Ungern framför Sovjetunionen som plats för det första Formel 1-racet i östblocket, inleddes bygget av en helt ny motorbana strax utanför Budapest på hösten 1985.
Redan efter åtta månader stod Hungaroring färdig och 10 augusti 1986 kördes också det första F1-loppet på banan med brasilianaren Nelson Piquet som segrare, en bedrift han upprepade året därpå. År 2003 gjorde passande nog hemmaföraren och ungraren Zsolt Baumgartner sin debut i F1-sammanhang just på Hungaroring.

Mest framgångsrik på Hungaroring har tysken och den flerfaldige världsmästaren Michael Schumacher samt britten Lewis Hamilton varit med fyra segrar vardera.
Ungerns Grand Prix på Hungaroring betraktas ofta som en av de största utmaningarna under säsongen. Trots att banan tillhör en av de kortare i VM-serien, knappt 4,4 km, så innehåller den hela 16 kurvor och chikaner, något som gör att förarna hela tiden måste hålla uppmärksamheten på topp.

Kombinera Formel 1 med bad och kultur

Eftersom Ungerns Grand Prix körs i slutet av juli och banan ligger i en dal tenderar vädret under loppet att bli riktigt varmt. Samtidigt är det ofta också dammigt på banan på grund av den inte används så mycket under resten av året.
Banrekordet på Hungaroring innehas av Michael Schumacher som under 2004 års lopp genomförde ett lopp på 1:19.071.

Tack vare Hungaroring:s läge strax utanför Budapest är det ett lopp som går alldeles utmärkt att kombinera med en långweekend i den ungerska huvudstaden. Har man inte varit i Budapest tidigare är det en stad som verkligen är värd ett besök. Med mycket kultur, historia och så förstås de världsberömda baden är det en stad som lever upp till förväntningarna.

Vill man när man besöker Budapest ha såväl kultur och bad som Formel 1 kan en paketresa eller motsvarande genom oss på Go Sport Travel vara ett bra alternativ. Bokar man en paketresa ingår nämligen resa, hotell och så förstås officiell biljett till F1-racet på Hungaroring!

Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Club Wembley Officiell Agent

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO