Zürich 

Zürich är den största staden i Schweiz. Staden ligger i norra och centrala delen vid sjön Zürisee och är omgiven av skogbevuxna berg. Ett otroligt vackert landskap med en prunkande grönska.

Bästa tiden att åka hit är under augusti och september då temperaturen ligger runt 25 grader dagtid och risken för regn är mindre än under de tidigare sommarmånaderna.

Sevärdheter i staden

Zürich är ett perfekt resmål för den som gillar arkitektur, historia och konst. Många av sevärdheterna inom de områdena är bland de bästa i Europa.

I staden kan du hitta en mängd olika muséer och ett av de mest besökta är kulturhistoriska muséet Swiss National Museum. Inrymt i en byggnad från 1898 hittar du utställningar som går genom antiken, medeltiden och fram till idag.

Ett annat intressant muséum är klockmuséet Uhrenmuseum Beye. Fokuset ligger på urmakarkonst och utställningarna visar klockor från både gotiska och renässans-perioder. En verklig pärla bland muséer och unik i sitt slag.

I gamla stan kan du skåda den majestätiska kyrkan Grossmunster med sina ståtliga tvillingtorn. Kyrkan byggdes år 820 i en vacker romansk stil med fina målade glas av den berömda ryske konstnären Marc Chagall.

Mat och dryck i Zürich

Det schweiziska köket har många influenser från både det italienska och franska köket, men även det tyska. De riktigt traditionella schweiziska rätterna tenderar att vara mycket enkla, ofta innehållande potatis eller ost. Rösti, är ett exempel på det. En typ av potatiskaka som främst serveras till frukost men går även att beställa till lunch eller middag.

Ett tips från oss på GO Sport Travel om du vill testa på det schweiziska köket är att besöka restaurangen Oepfelchammer i Gamla Stan. Utmärkt mat och bra service! Priserna är bra och dom serverar många vegetariska alternativ.

Sport att uppleva!

Upplev skidåkning i aplerna! Området runt Zürich är en populär destination för skidåkare från hela världen. De många skidorterna besöks av miljontals turister varje år. Bara en timme från stadskärnan ligger Flumserberg, en mysig skidort med något för alla. Andra närliggande skidorter är Beckenried, Engelberg och Oberiberg för att nämna några.

En av de populäraste sporterna i Zürich är hockey. Klubben ZSC Lions spelar i Nationalliga A, den högsta divisionen i Schweiz och har vunnit ligan nio gånger. 2013 var Nationalliga A Europas mest sedda ishockeyliga, var gällde tillströmmande publik.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.