Wien

Wien är huvudstad i Österrike. Staden är belägen långt österut i landet, vid floden Donau. Wien har 1,8 miljoner innevånare, och hela 20% av landets befolkning bor här.
Under högsäsong i juli och augusti är medeltemperaturen ca 30 grader. Dock så kan juli vara rätt så regnigt, så en rekommendation är att åka hit i augusti eller september, då risken för regn är betydligt lägre. 

Sevärdheter

Stadsoperan, Wiener Staatsoper ligger i korsningen mellan Kärntnerstraße och Ringstraße i centrala Wien. Operahuset är ett av de mest framstående i världen. Här arrangeras ca 50 operor och flertalet baletter varje år. Det går även att få en glimt bakom kulisserna då det arrangeras guidade turer i den magnifika byggnaden.

St. Stephen's Cathedral

Stephansdomen, Wiens katolska kyrka, ligger vid Stephansplatz i gamla stan och är en av världens högsta kyrkor. Här hölls begravningen av tonsättaren Wolfgang Amadeus Mozarts som bodde i staden större delen av sitt liv. Kyrkan går i gotisk stil, men har vissa romanska drag.

Spanische Hofreitschule

För den hästtokige är det ett måste med ett besök på en av världens vackraste ryttararenor Spanische Hofreitschule (Spanska Ridskolan). Ridskolan har fått sitt namn efter de berömda spanska hästarna som användes här innan det officiella grundandet 1729. Här kan du skåda dom berömda vita Lipizzanerhästarna, som är ättlingar till de ursprungliga spanska hästarna, utföra sina avancerade dressyrprogram. På ridskolan hålls det föreställningar i klassisk ridkonst två gånger i veckan mellan september-juni. De finns även möjlighet att se träningen av hästarna.

Mat och dryck

Du kan inte åka till Wien utan att äta en Wienerschnitzel. Schnitzeln som är gjord på kalvinnanlår serveras traditionellt med citronklyfta och kokt potatis med persilja. En annan typisk Österrikisk rätt är Knödel. En slags brödbollar fyllda med sidfläsk, persilja och lök. Oftast serveras dom i köttbuljong eller med surkål. Till efterrätt rekommenderar vi starkt Apfelstrudel, landets populära bakverk. En slags äppelkaka med russin.
Ett tips är att besöka matmarknaden Naschmarkt. En riktig klassiker som har funnits i staden sedan 1800-talet. Från måndag-fredag håller marknaden öppen och här kan du hitta varor från världens alla hörn. Här finns allt från frukt och grönsaker, kött och fisk, bröd och ost men även delikatesser som ostron och persisk kaviar. På Naschmarkt finner du även en rad olika restauranger.

Sport

I Wien huserar Österrikes mest framgångsrika fotbollsklubbar Rapid Wien och Austria Wien. I Wien spelar Österrikes herrlandslag i fotboll sina hemmamatcher på Ernst-Happel-Stadion.
Kontakta oss på GO Sport travel för officiella matchbiljetter och paketresor till Wien!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.