Warszawa 

Polens huvudstad Warszawa och har varit det sedan 1596 då kungafamiljen flyttade hit från tidigare huvudstaden Kraków. Stadens tuffa historia har gett staden mycket karaktär. Det finns det en hel del historia att ta del av i form av flertalet landmärken och intressanta museum.

Sevärdheter att uppleva

Lazienki Park ligger i stadsdelen Ujazdów och är Warszawas största park. En härlig stor och grönskande park med massor att göra. Ta en promenad runt den pittoreska insjön mitt i parken eller ät en lunch på någon av de många restaurangerna. Här arrangeras ofta utomhusteatrar och vernissager. Under sommaren arrangeras det också utomhusbio i parken med gratis inträde.

Uprising Museum på Grzybowska 79 har en mängd utställningar som visar hur människorna i Warszawa levde under andra världskriget. En minst sagt utmärkande period i Polens historia.

Copernicus Science Center är ett uppskattat museum bland både unga och gamla och har öppet alla dagar i veckan. Här får man lära sig hur saker och ting fungerar. Här finns så otroligt mycket att se och göra, så beräkna på att spendera en heldag här.

Chopinmuseet är en av Warszawas mest besökta turistattraktioner. Den världsberömda kompositören Frédéric Chopin föddes här 1810 och bodde här fram till flytten till Paris 1830. Här kan du bevittna hans handskrivna noteringar och noter och hans sista piano finns att skåda här.

Matkulturen i Warszawa

Det polska köket har mycket att erbjuda. Traditionellt så äter man här en rejäl frukost med bland annat bröd, korv och ägg. Vanligtvis så äts det ingen lunch utan det blir oftast ett mellanmål i form av smörgåsar och sedan middag på eftermiddagen.

Pierogi anses vara Polens nationalrätt. Det är en slags dumplings och finns i många variationer med bland annat kött, keso, surkol och bovete. Fruktfyllningar är också vanliga och då serveras dom med vispgrädde.

Zapiekanka, också känd som ”Polsk Pizza” finns att köpa överallt. Som en baguette delad på längden med olika toppingar på. Enkel snabbmat som är lätt att förtära när du är på språng.

Bigos är också en av polens mest kända rätter, även kallad ”Hunter´s stew”. Rätten innehåller kött, kål, surkål, korv, svamp och tomater. Serveras ofta med rågbröd eller potatismos.

Resa hit

Warszawas flygplats, Lotnisko Chopina, ligger 8 kilometer utanför centrum. Härifrån kan du ta dig med buss, tåg, pendeltåg eller taxi. Billigast åker du med buss, endast ca 5 Zloty (ca 11 SEK).


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Club Wembley Officiell Agent

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO