Turin

Italiens fjärde största stad, Turin eller Torino som den heter på Italienska, har ungefär 1,7 miljoner innevånare. Staden är mest känd för bilmärket Fiat, fotbollslaget Juventus och italiensk film.

Staden är landets nordvästligaste och ligger ca 15 mil från Milano. Klimatet är något svalare än medelhavstemperaturerna i övriga Itallien. Juli och augusti är det som varmast här med ca 30 grader under dagarna.

Sevärdheter i staden

Det främsta landmärket i Turin är Mole Antonelliana. Denna historiska byggnad började byggas 1863 på uppdrag av det judiska samfundet i Turin. Byggnaden har använts av staden för olika muséer och sedan år 2000 så rymmer den landets nationella filmmuseum, Filmmuséet Museo Nazionale Del Cinema är väl värt ett besök.

I Katedralen Duomo Di San Giovanne Battista kan du skåda den omtalade Turinsvepningen. En linneduk som sedan 1300-talet påståtts vara Jesu liksvepning. Äktheten av svepningen är en mycket diskuterad fråga. Duken har ett svagt avtryck av ett ansikte och en kropp, men om det är avtrycket av Jesus finns det givetvis inga konkreta bevis på.

I Turin tillverkades den första chokladen i fast form i slutet av 1700-talet. Det var då man uppfann en maskin som kunde erbjuda alternativ till den drickbara chokladen. Turin är i dag ett centrum för chokladproduktion och bara inne i Turin finns 17 fabriker. Chokladfestivalen CIOCCOLATÒ i Turin har årligen arrangerats sedan 2003, där en rad italienska och internationella chokladtillverkare medverkar. Under 10 dagar hållas event, workshops och smakprover på olika sorters choklad – i alla färger, smaker och former.

I Italien är det fortfarande populärt att dricka sin choklad. Beställer du en bicerin får du varm choklad mixat med kaffe och toppad med grädde.

Sport i Turin

Turin är hemvist för en av världens mest kända och framgångsrika klubblag i fotboll, Juventus F. C som spelar i Italiens högsta liga, Serie A. Laget spelar sina hemmamatcher på Juventus Stadium som rymmer 41 000 åskådare. Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra Officiella matchbiljetter till Juventus F.C!

Gillar du att åka skidor så finns alla möjligheter till det när du besöker Turin. En dagsutflykt till Itaienska Alperna är något vi på GO Sport Travel rekommenderar stark. Sestriere, Cervinia och Sauze d’Oulx är några populära skidorter som bara ligger ca 1 ½ timma från flygplatsen i Turin.

Resa hit

Flygplatsen Turin International, ligger en och en halv mil från centrum. Mellan flygplatsen och Turin tar man sig enklast med expresståg, buss eller taxi. Restiden är ungefär 30 - 40 minuter oavsett vilket färdmedel man väljer. Buss är det smidigaste och billigaste, eftersom expresståget inte går till centrala Turin utan till en station i utkanterna av staden.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.