Turin

Italiens fjärde största stad, Turin eller Torino som den heter på Italienska, har ungefär 1,7 miljoner innevånare. Staden är mest känd för bilmärket Fiat, fotbollslaget Juventus och italiensk film.

Staden är landets nordvästligaste och ligger ca 15 mil från Milano. Klimatet är något svalare än medelhavstemperaturerna i övriga Itallien. Juli och augusti är det som varmast här med ca 30 grader under dagarna.

Sevärdheter i staden

Det främsta landmärket i Turin är Mole Antonelliana. Denna historiska byggnad började byggas 1863 på uppdrag av det judiska samfundet i Turin. Byggnaden har använts av staden för olika muséer och sedan år 2000 så rymmer den landets nationella filmmuseum, Filmmuséet Museo Nazionale Del Cinema är väl värt ett besök.

I Katedralen Duomo Di San Giovanne Battista kan du skåda den omtalade Turinsvepningen. En linneduk som sedan 1300-talet påståtts vara Jesu liksvepning. Äktheten av svepningen är en mycket diskuterad fråga. Duken har ett svagt avtryck av ett ansikte och en kropp, men om det är avtrycket av Jesus finns det givetvis inga konkreta bevis på.

I Turin tillverkades den första chokladen i fast form i slutet av 1700-talet. Det var då man uppfann en maskin som kunde erbjuda alternativ till den drickbara chokladen. Turin är i dag ett centrum för chokladproduktion och bara inne i Turin finns 17 fabriker. Chokladfestivalen CIOCCOLATÒ i Turin har årligen arrangerats sedan 2003, där en rad italienska och internationella chokladtillverkare medverkar. Under 10 dagar hållas event, workshops och smakprover på olika sorters choklad – i alla färger, smaker och former.

I Italien är det fortfarande populärt att dricka sin choklad. Beställer du en bicerin får du varm choklad mixat med kaffe och toppad med grädde.

Sport i Turin

Turin är hemvist för en av världens mest kända och framgångsrika klubblag i fotboll, Juventus F. C som spelar i Italiens högsta liga, Serie A. Laget spelar sina hemmamatcher på Juventus Stadium som rymmer 41 000 åskådare. Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra Officiella matchbiljetter till Juventus F.C!

Gillar du att åka skidor så finns alla möjligheter till det när du besöker Turin. En dagsutflykt till Itaienska Alperna är något vi på GO Sport Travel rekommenderar stark. Sestriere, Cervinia och Sauze d’Oulx är några populära skidorter som bara ligger ca 1 ½ timma från flygplatsen i Turin.

Resa hit

Flygplatsen Turin International, ligger en och en halv mil från centrum. Mellan flygplatsen och Turin tar man sig enklast med expresståg, buss eller taxi. Restiden är ungefär 30 - 40 minuter oavsett vilket färdmedel man väljer. Buss är det smidigaste och billigaste, eftersom expresståget inte går till centrala Turin utan till en station i utkanterna av staden.


Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.