Juventus FC

Juventus FC - Biljetter & fotbollsresor

Juventus FC

Juventus FC är en av europeisk storklubb, som håller till i staden Turin i norra Italien. Klubbnamnet betyder ungdom på latin, och laget går under fler namn, som exempelvis Juve, Bianconeri ("vitsvarta") och La vecchia signora ("den gamla damen").

Juventus spelar sina hemmamatcher på det moderna Juventus Stadium, med kapacitet för 41000 åskådare, byggd på exakt samma plats som den tidigare hemmarenan, den klassiska Stadio Delle Alpi, stod på fram till och med den revs 2009.

Juventus FC - Historia

Den anrika klubben bildades den 1 november 1897 av några studenter från Massimo D'Azeglio Lyceum, och vann en föregångare till italienska ligatiteln redan 1905.

Ett grundande inom studentkretsar övergick till industrins styrelserum när Fiat-familjen Agnelli tog över klubben 1923. Denna koppling till bilföretaget bidrog till att många av spelarna då först spelade i klubben hela karriären och när den var slut började de jobba på Fiat.

Förutom relationen till Fiat var klubben väldigt tydliga med att alla deras spelare skulle ha kort hår, en regel som fanns kvar en stor del av 1900-talet. Utöver detta så gav klubben även deras spelare officiella kläder från berömda skräddare som de skulle bära.

Med början 1931 vann klubben fem italienska ligatitlar i följd. 1933 började de spela på Stadio Comunale. Efter Andra Världskriget var klubben nationellt framgångsrik och blev italienska mästare för tionde gången säsongen 1957-1958. De inledde då traditionen att placera en mästerskapsstjärna ovanför sitt klubbmärke för att symbolisera tio mästerskap, en tradition som spridit sig till andra klubbar, ligor och landslag.

Säsongen 2005-2006 vann Juventus sin 30:e mästerskapstitel och skulle få ha tre stjärnor. I samband med skandalen 2006 blev de dock fråntagna två ligatitlar. De tog då bort sina stjärnor helt från tröjan och ersatte den med en ny slogan "30 sul campo", ungefär "30 på plan".

Den stora korruptionsskandalen (med mutade domare) 2006, även kallad Calciopoli, påverkade klubben hårt men efter en tvångsnedflyttning till Serie B så var klubben tillbaka i högsta divisionen igen redan inför 2007-2008. De såg aldrig tillbaka efter det utan ökat tempot och siktade mot nya framgångar.

Efter flera turbulenta år slog Juventus ett nytt Serie-A-rekord med 102 poäng säsongen 2013-2014 (dessutom vann laget samtliga matcher på hemmaplan). Sedan säsongen 2015-2016 bär de sedan tre stjärnor eftersom de tagit mer än 30 titlar.

Toppen i Europa nåddes 1985, när klubben vann Europacupen för mästarlag, vilket sedan upprepades 1996. Juventus har vunnit både Serie A:s mästerskapstitel Scudetto och inhemska cupen Coppa Italia flest gånger i Italien. Den "gamla damen" från Turin är också en av de fyra klubbarna som har vunnit ett europeiskt Grand Slam, genom vinster i Uefa Champions League, Uefacupen och Cupvinnarcupen.

Juventus är numera ett företag i många anseenden, listat på Milanobörsen. Utöver detta så genomgick klubben en rejäl visuell förändring när de valde att ändra sitt klubbemblem 2017. Från det klassiska randiga svartvita emblemet med en tjur (en viss tid även ersatt av en zebra) till den nya minimalistiska enkla designen, med endast deras bokstav J.

Fotbollsbiljetter och fotbollsresor - Juventus FC

En resa till Turin i Norra Italien behöver inte bara betyda fotboll i världsklass på Juventus Stadium. Staden har kända sevärdheter som katedralen Duomo di san Giovanni Battist och det vackra slottet Palazzo Royale. Eller varför inte besöka filmmuseet Museo Nazionale del Cinema, som ligger i den kända byggnaden Mole Antonelliana.

Passera genom Europas största torg Piazza Vittorio Veneto eller ta dig längs med Po, Italiens längsta flod som rinner igenom staden. Under tiden så kan man även njuta av Gelato (italiensk glass) och choklad i alla former, från alla de chokladfabriker som är synonymt med Turin.

Vare sig du bokar endast den officiell matchbiljetten eller en komplett fotbollsresa via oss vill vi med vår kunskap hjälpa dig att få en så fin upplevelse som möjligt. Vår erfarenhet och kompetens ska finnas som bollplank vare sig du behöver hjälp med att välja matchbiljetter eller hotell. Med dina önskemål får vi ett underlag för att skräddarsy ett fotbollspaket som passar just dina behov. Med våra trygga villkor och avtal ser vi till att dina matchbiljetter och resehandlingar levereras i god tid innan match enligt överenskommelse.

Juventus FC:s kompletta spelschema ser du ovan, klicka på den match du vill uppleva på plats, och skräddarsy din resa i kommande steg! Du gör dina val i lugn och ro, vilka fotbollsbiljetter som passar dig bäst, vilket hotell och varifrån du vill flyga.

Är du osäker får du gärna ringa eller maila oss så ger vi förslag på de biljetter vi tror är mest lämpliga för dina behov. Du får även själv välja boende bland speciellt utvalda hotell i Turin. Vill du komplettera din fotbollsresa med t. ex extranätter så fyller du enkelt i detta innan du skickar i väg din bokning eller förfrågan.

Kontakta oss redan idag för att boka en officiell matchbiljett för att få se Juventus FC live eller för att få ett förslag på en komplett fotbollsresa till Turin, skräddarsytt efter era önskemål!

 

 

Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.