Spa 

I Belgiens östra delar, precis vid bergskedjan Arennerna, ligger Spa. Den förhållandevis lilla staden med drygt 11 000 invånare har länge varit känt bland det belgiska folket med dess mängd av mineralrikt vatten och varma källor.

Det är även staden som givit namn till den idag så populära hälsoformen Spa, ”Hälsa genom vatten”. Förutom detta så förknippar de idrottsintresserade personerna staden med racing och Formel 1.

Sevärdheter i Spa

Spa är en trevlig och promenadvänlig stad för den som spenderar en weekend här. Här finns en del arkitektur att titta närmare på för den intresserade.
Mitt på berget av Annette et Lubin i Spa ligger hälsocentret Thermes de Spa. Upp till Spa-anläggningen går en liten bergbana som ger dig en fin överblick över hela staden. Inte helt ologiskt erbjuds avkoppling i en fantastisk miljö som genom åren fått finfina omdömen av resenärer från alla världens hörn.

För den som funderar över nattlivet så är Casino de Spa ett välbesökt ställe. Kanske är korten och tärningarna på din sida just vid ditt besök?

Sport att uppleva live!

Det finns egentligen bara en sport som förknippas med staden och det är Formel 1!
Francorchamps de Spa, eller kort och gott Spa banan, har funnits med i F1-kalendern sedan starten av F1-tävlingarna. Enbart två gångar har man inte stått med som arrangör och senast var det en renovering av banan som gjorde att år 2006 lopp inte blev av.

Banan är placerad cirka 1 mil från Stadens centrum och är hett eftertraktad som ett besök av racingfans världen över. Här finner vi den omtalade Eau Rouge/Raidillon kurvan där förarna, i hög fart, gör en vänster-höger-vänster-serie i uppförsbacke för att sedan avslutas av ett krön utan sikt till kommande raksträcka.

Så tar du dig hit

De flesta som besöker Spa flyger vanligtvis till Belgiens huvudstad Bryssel där det finns flera direktavgångar dagligen från Nordens större städer. Från Bryssel tar du sedan enklast tåget till Spa via Verviers. Skall du ut till F1-banan så kan du byta till buss från Verviers centralstation.

Bra att veta

Den lokala valutan i Belgien är Euro. Stadens sevärdheter är väldigt populära och det kan vara klokt att förboka sina planerade besök för att undvika att det är fullt just den dag du tänker besöka stället. Under F1-helgen så är det väldigt svårt att få tag på hotellrum i Spa.

Många väljer istället att bo i Bryssel och resa mellan staden och loppet varje dag. För den som vill bo närmare spa finns det en del hotell i Liège som ligger cirka 4 mil från Spa.


FlygHotellBiljett
fr 12495 SEK
HotellBiljett
fr 8495 SEK
Biljett
fr 3695 SEK
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.