Spa 

I Belgiens östra delar, precis vid bergskedjan Arennerna, ligger Spa. Den förhållandevis lilla staden med drygt 11 000 invånare har länge varit känt bland det belgiska folket med dess mängd av mineralrikt vatten och varma källor.

Det är även staden som givit namn till den idag så populära hälsoformen Spa, ”Hälsa genom vatten”. Förutom detta så förknippar de idrottsintresserade personerna staden med racing och Formel 1.

Sevärdheter i Spa

Spa är en trevlig och promenadvänlig stad för den som spenderar en weekend här. Här finns en del arkitektur att titta närmare på för den intresserade.
Mitt på berget av Annette et Lubin i Spa ligger hälsocentret Thermes de Spa. Upp till Spa-anläggningen går en liten bergbana som ger dig en fin överblick över hela staden. Inte helt ologiskt erbjuds avkoppling i en fantastisk miljö som genom åren fått finfina omdömen av resenärer från alla världens hörn.

För den som funderar över nattlivet så är Casino de Spa ett välbesökt ställe. Kanske är korten och tärningarna på din sida just vid ditt besök?

Sport att uppleva live!

Det finns egentligen bara en sport som förknippas med staden och det är Formel 1!
Francorchamps de Spa, eller kort och gott Spa banan, har funnits med i F1-kalendern sedan starten av F1-tävlingarna. Enbart två gångar har man inte stått med som arrangör och senast var det en renovering av banan som gjorde att år 2006 lopp inte blev av.

Banan är placerad cirka 1 mil från Stadens centrum och är hett eftertraktad som ett besök av racingfans världen över. Här finner vi den omtalade Eau Rouge/Raidillon kurvan där förarna, i hög fart, gör en vänster-höger-vänster-serie i uppförsbacke för att sedan avslutas av ett krön utan sikt till kommande raksträcka.

Så tar du dig hit

De flesta som besöker Spa flyger vanligtvis till Belgiens huvudstad Bryssel där det finns flera direktavgångar dagligen från Nordens större städer. Från Bryssel tar du sedan enklast tåget till Spa via Verviers. Skall du ut till F1-banan så kan du byta till buss från Verviers centralstation.

Bra att veta

Den lokala valutan i Belgien är Euro. Stadens sevärdheter är väldigt populära och det kan vara klokt att förboka sina planerade besök för att undvika att det är fullt just den dag du tänker besöka stället. Under F1-helgen så är det väldigt svårt att få tag på hotellrum i Spa.

Många väljer istället att bo i Bryssel och resa mellan staden och loppet varje dag. För den som vill bo närmare spa finns det en del hotell i Liège som ligger cirka 4 mil från Spa.


FlygHotellBiljett
fr 5595 SEK
HotellBiljett
fr 4695 SEK
Biljett
fr 2695 SEK
Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.