F1 Belgien Spa - Formel 1 biljetter och paketresor

Belgium F1

Circuit de Francorchamps - Spa

Circuit de Spa-Francorchamps belägen strax utanför den lilla byn Franchorchamps i sydöstra Belgien tillhör en av de mest anrika banorna i Formel 1-cirkusen. Ända sedan starten av världsmästerskapet i F1 år 1950 har Belgiens Grand Prix med några undantag körts här. Förutom detta tillhör även Spa-Francorchamps både en av de längsta banorna och allra snabbaste banorna i VM-serien.
F1-racet på Spa-Francorchamps körs som regel i slutet av augusti vilket gör att loppet går alldeles utmärkt att kombinera med en storstadsweekend i de närliggande storstäderna Bryssel eller Köln.

Ett av Formel 1 mest klassiska lopp

Spa-Francorchamps har en historia som går nästan 100 år tillbaka i tiden. Redan 1921 invigdes banan och några år senare, 1925, kördes det första Grand Prix-racet här. På den tiden mätte banan hela 15 km, en längd som minskat under årens lopp.
Det första Formel 1-loppet inom ramen för VM kördes på Spa-Francorchamps 18 juni 1950 och vanns av argentinaren Juan Manuel Fangio i en Alfa Romeo. Sedan dess har banan varit hemvist för Belgiens Grand Prix med undantag för 1970-talet och början av 1980-talet då loppet kördes på Circuit Zolder.

Mest framgångsrik på Spa-Francorchamps har tyske föraren Michael Schumacher varit som mellan åren 1992 och 2002 vann hela sex upplagor av Belgiens Grand Prix. Även finske Kimi Räikkönen har skördat stora framgångar på banan och har hela fyra segrar här. Spa-Francorchamps är som tidigare nämnts en av de längsta inom Formel 1 och mäter nästan exakt på metern 7 km, 7 004 m för att vara exakt. Tack vare längden innehåller banan inte mindre än 20 kurvor och chikaner. På grund av dess läge mitt i Ardennerna innehåller banan även några kullar och motlut. Detta gör också att vädret kan vara aningen oförutsägbart längs med banan med omväxlande vackert väder och regn under ett och samma varv.

Banan betraktas ofta som en av de tuffaste i världen och en bana som verkligen ställer krav på förarens körskicklighet. Banrekordet på Spa-Francorchamps innehas av tysken Sebastian Vettel som under 2009 års tävling slutförde ett varv på 1:47.263.   
F1-loppet på Spa-Francorchamps är som sagt ett utmärkt sätt att avsluta sommaren på och gärna i kombination med besök i någon närliggande storstad. Ett bra tips om man vill underlätta och få en totalupplevelse där allt ingår kan vara att boka någon form av paketresa där såväl resa och hotell som biljetter är inkluderat.

aug
30
sön 2020

Belgium F1

Formel 1 Resor
Circuit de Francorchamps - Spa

FlygHotellBiljett
fr 5295 SEK
HotellBiljett
fr 4395 SEK
Biljett
fr 2595 SEK
Väntar du e-post från oss?

Saknar du kommunikation via e-post från oss så ber vi dig kontrollera din skräppost.
Gäller främst hotmail.com och gmail.com.

Varför boka en paketresa jämfört med enbart evenemangsbiljetter?

Det finns flera skäl till att boka en komplett paketresa med en arrangör, och vi pekar här på ett urval av de fördelar som ger dig som kund trygghet innan, under och efter din resa.

  • Lagstadgad resegaranti ställd för din trygghet
  • Skydd av paketreselagen
  • Skyddad mot valutarisker
  • Försäkra 100% av din resa
  • Personlig kontakt från bokning till hemkomst
  • Stor expertis om resmålen
  • Tidsbesparing vid planering

Läs mer här!

Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent