Southampton 

Southampton är en stad i grevskapet Hampshire i södra England. Ligger vid kusten cirka 11 mil sydväst om London. Staden har en mycket trafikerad hamn både när det gäller kommersiell trafik, fraktfartyg och fritidsbåtar. Härifrån kan man exempelvis åka ända till New York, med världens enda transatlantiska linjefartyg Queen Mary 2. Rutten tar cirka 7 dagar. Det var även från denna hamn som Titanic gjorde sin första och enda resa med målet att korsa atlanten.

Sevärdheter i staden

Ett måste om du reser till staden är ett besök på SeaCity Museum. Här kan du lära dig allt om stadens historia men framför allt ta del av den tragiska händelsen som slog hårt mot staden våren 1912, när Titanic förliste på sitt tredje dygn på atlanten. Över 500 hushåll i Southampton förlorade en familjemedlem den här dagen, då många i personalen var härifrån. På museet finns det bland annat en interaktiv modell av fartyget i skala 1:25.

Southampton är förmodligen den grönaste staden i södra England. I centrala delarna av staden finns hela sju kulturminnesmärkta parker. En av dessa är East Park som ligger i hjärtat av staden. Parken är full av liv och rörelse och det finns mycket att göra. Minigolf, basket och cricket är några av de aktiviteter man kan utöva här. Parken har också en populär skatepark. Här anordnas det även guidade vandringsturer alla dagar i veckan.

Vill du åka på en dagsutflykt så rekommenderar vi att du åker på en båtresa till ön Isle Of Wight. Semesterön är mycket populär bland både utländska och inhemska turister och här finns det ett stort utbud av aktiviteter och sevärdheter.

Maten i Southampton

Brittisk mat i all ära, men i Southampton är det internationella köket i fokus. På grund av stadens handelsförbindelser så finns här mat från alla världens hörn. Italienskt, amerikanskt, mexikanskt, orientaliskt, ja det finns restauranger från i stort sätt allt kök representerade i staden.

Indisk mat har länge varit en favorit hos engelsmännen, och utbudet av indiska restauranger är stor. En av dom som vi tycker sticker ut lite extra är Baboo Ji Vegetarian Kitchen, en helt vegetarisk/vegansk indisk restaurang. Känns helt rätt i tiden och är mycket uppskattad även av icke vegetarianer.

Vill man ändå känna på det brittiska köket så finns det självklart bra alternativ även för det. Tim's Bistro på 19 Bedford Place är ett perfekt ställe att njuta av den inhemska maten. Testa gärna deras Surf and turf, den är magisk!

Sport att uppleva live

Southamptons fotbollslag heter Southampton FC, men kallas ofta The Saints. På hemmaarenan St. Mary's Stadium kan du se laget ta sig an motståndarna i Englands högsta liga Premier League.

Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra dina officiella matchbiljetter till Southampton FC, vi kan även skräddarsy en komplett resa åt er med hotell och flyg, helt efter era önskemål!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.