Sotji 

Sotji är en stad i södra Ryssland, belägen vid svarta havet nära gränsen till Georgien. Olympiska vinterspelen arrangerades här 2014 och satte staden på världskartan. Staden är ett populärt resmål både sommartid och vintertid. Somrarna är varma och behagliga och på stränderna utmed Svarta havet ligger flertalet hotell som många är mycket lyxiga. Medeltemperaturen i juli och augusti ligger på 30 grader och risken för regn är låg. Palmer växer naturligt i området och ger det ett exotiskt uttryck.

På vintern strömmar besökarna in på skidanläggningarna i Krasnaja Poljana nordost om staden. I och med Vinter-OS 2014 fick anläggningarna ett stort ansiktslyft och stora investeringar gjordes i området.

Sevärdheter

Sotji har länge varit en populär tillflyktsort under somrarna för ryska kändisar och politiker som många har sommarhus här. Ryska sommarbostäder kallas för Datja och kan vara allt från små enkla stugor till lyxiga villor. President Vladimir Putin och forna presidenten Boris Jeltsin har sina datjor här. Man kan även besöka Josef Stalins datja som numera är museum.

I området Lazarevskoje kan du besöka delifinariet Riviera Dolphinarium och här finns även en stor vattenpark, Morskaya Zvezda Aqua Park som har öppet alla dagar 10:00-19:00. Perfekta utflyktsmål om du reser med barn. 

Matkulturen i Sotji

Åker du till Sotji och vill äta något riktigt ryskt, så finns det en del rätter att hålla utkik efter. Borscht är en riktig klassiker i det rysska köket. Rödbets- och kålsoppan finns i olika variationer men serveras alltid med rysk gräddfil och dill. Blinis, ryska pannkakor, är en av Rysslands populäraste rätter. De små pannkakorna kan serveras med olika slags toppingar vanligast är rysk kaviar, gräddfil och honung.

En känd rätt som också blivit en klassiker på våra tallrikar hemma, är Beef Stroganof. Rätten som har sitt ursprung i Ryssland innehåller bland annat tunnskuren nötfilé, gräddfil, vitt vin och champinjoner. En klassisk street food-rätt i Ryssland är Pirozhk, piroger fyllda med potatis, kött, kål eller fisk. Pirogerna finns även att köpa med söta fyllningar som sylt eller choklad.

Viktigt att tänka på inför avresa

Kom ihåg att utländska turister måste söka visum för att resa in i Ryssland! Detta gör du på ryska ambassaden i ditt hemland innan avresa. Ett tips är att besöka deras hemsida för mer information.

Upplev F1 i Sotji live!

En av deltävlingarna i Formel 1-VM är Russian Grand Prix och körs på Sotji Autodrom i Sotji. Loppet har körts här sedan 2014.

Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra officiella biljetter till Russian Grand Prix, vi hjälper dig att skräddarsy din resa efter dina behov!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.