São Paulo

Brasiliens största stad, São Paulo ligger i landets sydöstliga del ca 40 mil söder om Rio de Janeiro. Staden är en av världens största med ca 21 miljoner innevånare.

Staden har ett varmt klimat året om. Dock så har de varmaste månaderna även mest regn. I december exempelvis, så ligger medeltemperaturen på ca 30 grader medans det regnar omkring 23 dagar. Bästa månaderna att resa hit är enligt oss augusti och september då temperaturen ligger runt 26-27 grader och risken för regn är låg.

Sevärdheter i São Paulo

Det finns mycket att se och uppleva i São Paulo. En av de största turistattraktionerna är katedralen São Paulo Cathedral i Praça da Sé. Denna enorma kyrka som stod klar 1954 tog hela 400 år att bygga och är en av de 4 största katedralerna i världen.

För fotbollsfantasten så rekomenderar vi ett besök på fotbollsmuseet, Museu do Futebol. Här kan du ta del av den brasilianska nationalsportens historia. Här finns det mängder av fakta, bilder och videoklipp att ta del av. Flertalet intraktiva delar gör att även de som inte är fotbollsintresserade kan uppskatta besöket.

Pinakoteket, Pinacoteca do Estado, är ett konstmuseum som ligger i parken Jardim da Luz´. Här finns det över 6000 verk av brasilianska (och en del utländska) konstnärer och skulptörer verksamma under 1800- och 1900-talen. Här kan du skåda tavlor, skulpturer, teckningar och keramik m.m.

Mat och dryck

Brasilians mat är smakrik och exotisk med influenser från det afrikanska, europeiska och amerikanska köket. Ris, bönor och frukt är vanliga inslag i maten. Brasilianarna älskar att grilla, allt från nöt och kyckling till fisk och skaldjur, ofta på spett.

En maträtt som brukar beskrivas som Brasiliens nationalrätt är Feijoada. Det är en slags kött- och böngryta som gör sig bäst i långkok i lergryta. Det finns en mängd olika varianter på grytan, men vanligast är att den innehåller bland annat nötkött, svarta bönor, chorizokorv, apelsin och lagerblad. Rätten serveras oftast med ris. Avsluta gärna måltiden med att köpa en Brigadeiros. En brasiliansk variant på chokladboll gjord av kondenserad mjölk, smör och kakao rullad i strössel.

Sporten att uppleva i São Paulo

Fotbollen är extremt stor i Brasilien och São Paulo är inget undantag. På Estadio Cicero Pompeu de Toledo spelar hemmalaget São Paulo FC i Brasiliens högsta liga Campeonato Brasileiro Série A.

Brasiliens Grand Prix är en deltävling i formel 1-VM som körs på Autódromo José Carlos Pace i Interlagos i São Paulo.

Kontakta oss på GO Sport Travel så hjälper vi dig att skräddarsy din sportresa och vi erbjuder, som alltid, endast officiella evenemangsbiljetter!


São Paulo F1

São Paulo

FlygHotellBiljett
fr 29995 SEK
HotellBiljett
fr 10995 SEK
Biljett
fr 11495 SEK
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.