Silverstone

Mitt i centrala England cirka 13 mil nordväst om London hittar vi den lilla byn Silverstone. Drygt 2000 personer bor här i denna idylliska by som tillhör Northamptonshires län. De flesta förknippar byn med den klassiska racerbanan som delar samma namn och som blott ligger 3km söder ut.

F1 i Silverstone - Boka f1-biljetter med GO Sport Travel

Silverstone förknippas enbart med en sport… Formel 1! Strax söder om byn ligger Silverstone Circuit som sedan 1950 arrangerat tävlingar i motorsportens främsta klass. Tidigare låg här ett flygfält som sedan byggds om i etapper för att idag bli den bana vi idag känner till så väl.  Silverstones GP tävlingar är en av de större sporthändelser som sker varje år i England där cirka 350 000 människor besöker evenemanget under tävlingshelgen.

Om du själv vill prova på hur det är att köra racing så erbjuder Silverstone banan många olika typer upplevelser för privatpersoner. Allt ifrån racingbilar till sportbilar så som Ferrari, Aston Martin eller Carterham. Varför inte själv sätta dig i en racerbil och lära dig grunderna till hur man kör så snabbt som möjligt?

Sevärdheter att uppleva i Silverstone

Trots sin storlek så finns det ett par sevärdheter i samhället. Främst är det kulturarven som kännetecknar staden och mest känt är kyrkan ”St Michael’s Chruch” som byggdes under sena 1800-talet. Här hittar vi även byns enda pub som heter The White Horse. Ett riktigt mysigt samlingsställe för ortens invånare där du får räkna med mycket folk under framförallt helgerna. Slå dig ned i en typisk pubmiljö och lyssna på de trevliga invånarna som gärna delar med sig av sina erfarenheter.

I närheten av racingbanan har många av de kända företagen som förknippas med just racingkontor och testcenter. Här finns även Silverstone Golf Club som erbjuder en 18-hålsbana i mysig miljö.

Så tar du dig hit

Direktflyg till London går dagligen från många orter runt om i Sverige och Norden. Från London tar du dig med tåg till Milton Keynes för att sedan färdas vidare med buss. Skall du besöka racingbanan så går det oftast, under tävlingshelgerna, direktbussar från London men även från Milton Keynes.

Bra att veta

England har brittiska pund som valuta men det fungerar oftast att betala med vanliga betalkort på de flesta ställen. Skall du resa med lokala transporter så som tåg eller buss så är det en fördel att förboka dina biljetter. Framförallt under tävlingshelger då hundratusentals människor strömmar till Silverstone Circuit. Har du svårt att hitta boende i Silverstone så ligger Milton Keynes bra till.


Silverstone F1

Silverstone

FlygHotellBiljett
fr 12995 SEK
HotellBiljett
fr 11795 SEK
Biljett
fr 6995 SEK
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.