F1 Silverstone - Formel 1 Biljetter & paketresor

Silverstone F1

Silverstone Circuit - Silverstone

Formel 1 - Live på Silverstone Circuit!

Den brittiska motorbanan Silverstone Circuit, belägen knappt tio mil nordväst om London mitt på den engelska landsbygden tillhör en av verkligt klassiska banorna i Formel 1-världen. Redan i F1-VM:s barndom kördes Storbritanniens Grand Prix här och sedan 1987 är Silverstone permanent banan för tävlingen.
Då F1-loppet på Silverstone körs mitt i sommaren fungerar det således alldeles utmärkt i kombination med en resa till London eller dylikt.

Det första Formel 1-loppet på Silverstone inom ramen för världsmästerskapet i F1 kördes 13 maj år 1950 och var faktiskt det allra första VM-loppet i Formel 1 över huvud taget. Som segrare stod italienaren Nino Farina, vilken så småningom också skulle bli den allra första världsmästaren i Formel 1.

I början av 1990-talet genomgick Silverstone en stor förändring och blev betydligt mer teknisk. Sedan dess har banan genomgick ytterligare ett par mindre förändringar. År 2011 fick den sitt nuvarande utseende och mäter numera knappt 5,9 km och innehåller totalt 18 olika kurvor och chikaner.

Flest segrar på Silverstone i VM-sammanhang har fransmannen Alain Prost som mellan åren 1983 och 1993 plockade hem inte mindre än fem segrar här. Banrekordet på den nuvarande banan innehas av australiensaren Mark Webber på 1:33,401 och är från år 2013. I de senaste två årens upplaga av Storbritanniens Grand Prix på Silverstone har hemmasonen Lewis Hamilton stått som segrare. Hamilton har ytterligare en seger från 2008, vilket tillsammans med tysken Michael Schumacher gör honom till den förare med näst flest segrar bakom Alain Prost.

Skräddarsydd paketresa med officiella F1-biljetter

Silverstone Circuit, strax utanför den lilla byn Silverstone i Northamptonshire i mellersta England, har stått som värd för motortävlingar sedan år 1948. Tidigare fungerade den som flygbas för brittiska flygvapnet RAF under andra världskriget.

Silverstones läge gör också att man snabbt och enkelt tar sig både till och från London på runt en timme. Inte långt från Silverstone hittar man även Storbritanniens näst största stad Birmingham samt de klassiska universitetsstäderna Oxford och Cambridge.

Vill man se ett riktigt klassiskt F1-lopp, ja då ska man se det på Silverstone. Räkna också med en härlig stämning på läktarna då Silverstone har kapacitet att inhysa inte mindre än 150 000 åskådare. Funderar man på att göra en F1-resa till Silverstone kan ett bra alternativ vara att boka någon form av paketresa där allt ingår i form av resa, hotell och biljetter till själva loppet. Både enkelt och praktiskt!

Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Club Wembley Officiell Agent

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO