Rom

Rom är huvudstad i Italien sedan 1871 och vad även huvudstad i det romerska riket under antiken. I Rom ligger även Vatikanstaten, centrum för Romersk-katolska kyrkan. Stadens folkmängd uppgår till cirka 2,9 miljoner invånare och den är landets största stad Denna historiska staden lockar cirka 30 miljoner turister varje år och det finna massor av spännande historia att upptäcka.

En resa till Rom passar bra året runt men vi på GO Sport Travel rekommenderar ändå att besöka staden under vår och höst. Under juni-augusti råder högsäsong och det brukar bli både varmt och trångt på stadens alla gator.

Sport

Vi på GO Sport Travel kan erbjuda dig officiella biljetter till både A.S Roma och S.S Lazio. Dessa två spelar båda i Italiens högsta liga, Serie A.

A.S Roma och S.S Lazio delar hemmaarena, Stadio Olimpico. Arenan var värd vid de Olympiska spelen 1960 och har varit värd för en hel del mästerskap sedan dess.

Se och uppleva i Rom

Det finns näst intill hur mycket som helst at se i Rom. Att bara promenera runt i staden är en sevärdhet i sig. Staden, som har en tusenårig historia, är som ett enda stort museum.

Colosseum, amfiteatern som höll Gladiatorspelen under romartiden, är såklart ett måste. Pantheon, är ett antikt tempel vid Piazza della Rotonda, ligger på promenadavstånd från Colosseum.

Missa heller inte Vatikanen med Sixtinska kapellet, staden i staden som håller några av världens mest fantastiska takmålningar av Michelangelo.

Mat och dryck

I Italien regerar pasta, pizza och charkuterier och det fina med middagarna i Italien är att de består oftast av minst fyra rätter. Det finns många bra restauranger och trattorior över hela Rom som kan erbjuda många av de karaktäristiska och sensationella italienska smakerna.

Som överallt finns det bra och dåliga restauranger även i Rom. För att slippa bli besviken och uppleva den goda italienska maten är det bäst att undvika att äta på de stora turistgatorna som tex Piazza Navona. Restaurangerna kring Stazione Termini ska tydligen också generellt hålla lägre kvalitet.

Så tar du dig hit

Det finns två internationella flygplatser. Fiumicino ligger 35 kilometer från centrum och är den största flygplatsen. Den mindre Ciampino ligger 15 kilometer från staden och hit går lågprisflygen.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.