Rimini 

Den italienska kuststaden Rimini ligger i landets nordöstra del, strax utanför San Marino. Detta är ett populärt resmål både för utländska och inhemska turister. Stränderna vid Adriatiska havet lockar miljontals människor varje år. Bästa tiden att åka hit är mellan maj-sep och varmast är det i juli-aug med ca 30 grader i medeltemperatur.

Men Rimini är så mycket mer än bara sol och bad. Staden har mycket att erbjuda i form av kultur och nöjen. Historiska platser och monument i symbios med ny arkitektur och modern konst. Vi på GO Sport Travel rekommenderar varmt den mysiga staden!

Sevärdheter i staden

Flygvapenmuseet Museo Dell’Aviazione ligger i utkanten av Rimini. Museet invigdes 1995 och har nästan 100 000 km2 utställningsyta. Här kan du bland annat skåda över 50 flygplan, utställning av uniformer genom tiderna och en fotoutställning.

För den äventyrslystna rekommenderar vi ett besök på äventyrsparken Skypark Parco Avventura. Här blandas sport och underhållning i nära kontakt med naturen. Här finns en mängd olika aktiviteter att välja mellan, såsom Sky Jump, klättring, hinderbanor och bågskytte m.m. Det finns något för alla, stora som små. 

Arco D’augusto (Augustusbågen), är ett landmärke som byggdes år 27 f.Kr. Denna byggds till ära för dåvarande kejsare Augustus. Ursprungligen stod en staty av kejsaren på toppen av porten men ersattes under medeltiden av tinnar. Bågen är i förvånansvärt bra skick för sin ålder och är väl värt ett besök.

Maten i Rimini

Det italienska köket är bland de mest populära i världen. Italienarna har verkligen fått till konsten att skapa fantastisk mat utan att konstla till det för mycket. Färska råvaror med hög kvalitet kännetecknar köket.

För italienarna så är mat så mycket mer än bara mat, det är en otroligt stor och viktig del av den italienska kulturen. Recepten går i arv från generation till generation och det finns lika många varianter på pesto som det finns familjer.

Pizza, pasta, bröd, och charkuterier. Det finns mycket du inte får missa vid ett besök i Italien. Här finns något för alla smaker.

Resa hit

Federico Fellini International Airport ligger cirka 7 kilometer från stadens centrum. Flygplatsen är en av de mest trafikerade i Italien då området är populärt bland semestrande familjer. Bussar till järnvägsstationen i centrum av Rimini går utanför terminalen. Buss nummer 9 kör var trettionde minut och resan tar cirka 15 minuter. En biljett kostar €1.20. En taxi till Rimini Station kostar ca €21.

Upplev Moto GP live på Misanobanan!

Ett mervärde när man bor i Rimini är att man kan ta möjligheten och uppleva Moto GP live. En gång per år så genomförs nämligen San Marinos Grand Prix, på den klassiska Misanobanan. Bor man i Rimini så tar man sig till banan inom cirka 40 minuter.

Vi på Go Sport Travel erbjuder officiella biljetter till Moto GP och kan skräddarsy er resa med boende och flyg, helt efter era önskemål!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.