Paris 

Paris är ett av de där klassiska resmålen som alltid lockar, en stad alla vill besöka. Man upptäcker snart att en gång inte räcker, knappast två heller.

Till Paris återvänder man gärna gång på gång, för att upptäcka allt man missat och allt som hänt sedan förra gången.

Då känns det skönt att veta att det är enkelt, snabbt och förhållandevis billigt att ta sig från Sverige till den romantiska staden vid Seine. Det går flyg till Paris från flera flygplatser och du kan välja på både lågprisbolag eller reguljärbolag.

Sevärdheter

Paris är värdens mest besökta stad, och rekordet står sig från år till år. Att Paris håller just detta rekord är verkligen inget mysterium, staden har allt man kan önska sig. Mängder av världsberömda sevärdheter som Eiffeltornet, Triumfbågen, Louvren och Nôtre Dame.

Reser du med barn så är ett besök på Disneyland givet. Den amerikanska nöjesparken ligger ca 3 mil från centrala Paris. Från Étoile eller Luxembourg tar man enkelt tåget.

Mat och dryck i staden

Paris är ett mekka för matälskaren, milt uttryckt. Priserna är mycket varierade, du kan få en måltid för endast 10 Euro, men även det tiodubbla.

Det franska köket anses vara ett av de förnämsta i världen. Denna åsikt delas av många människor av olika nationalitet så väl som fransmännen själva, och de är stolta över det. Att bege sig till Paris är ett utmärkt tillfälle att utforska allt vad Frankrikes matkultur har att erbjuda. Här kan du smaka på allt från enklare soppor till mer spännande delikatesser så som escargots och cuisses de grenouilles – sniglar och grodlår.

Sport i Paris

Paris är arrangör av en hel del stora sportevenemang. French Open, en av världens största tennisturneringar hålls i Roland-Garros Stadium i Paris i tå veckor i månadsskiftet maj-juni. Den är den enda av tennisens fyra Grand Slam-turneringar som spelas på grus.

Tour de France, den årliga cykeltävlingen som hålls under tre veckor i juli och är uppdelad i omkring 20 etapper som är runt 200 km långa. Tävlingen har sin slutetapp på Champs-Élysées i Paris och denna sista etapp är alltid extra prestigefylld att vinna.

Paris maraton (Marathon de Paris) är ett av de viktigaste maratonloppen i världen: cirka 40 000 löpare från över 145 länder springer längst gatorna i Paris, förbi Champs Elysées, Triumfbågen och katedralen Notre-Dame. Ungefär hälften av deltagarna är utländska besökare som söker en annorlunda upplevelse av Paris.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.