München

München är Tysklands tredje största stad och staden är kanske mest känd för världens största ölfestival som hålls varje höst. GO Sport Travel erbjuder er skräddarsydda paketresor till Oktoberfest!

I staden är det också en fantastisk fotbollskultur och staden kokar när Bayern München spelar på deras hemmaarena Allianz Arena som tar in 75 000 personer och är utsedd till en av de bästa arenorna av UEFA. Bayern München är väldigt framgångsrika i tyska högsta divisionen Bundesliga och är en maktfaktor inom europeisk toppfotboll.

GO Sport Travel erbjuder er skräddarsydda fotbollsresor med officiella matchbiljetter till München med 100% trygghet före, under och efter er resa!

Sevärdheter i staden

Ta er till Marienplatz, hjärtat av den gamla staden. Där finns det möjlighet att se Stefanskyrkan, gamla rådhuset och klockspelet i nya rådhuset.

Englisher Garten är en av Europas största stadsparker umgås många människor för att hitta lugnet, samt öldrickare, nakenbadare och till och med surfare. Engelska parken ligger i nordöstra München och har en yta på 3,2 km².

Vill man ta del av klassisk mark så besök då Olympiapark som byggdes för Olympiska spelen 1972, med det 290 meter höga Olympiatornet som det mest iögonfallande landmärket. Åk upp i tornet och njut av utsikten!

Mat och dryck i München

Om du är intresserad av mat och dryck och inte är den som spottar i glaset så har ni verkligen kommit rätt. Tyskland består av många öldrickande människor som gillar att titta på fotboll tillsammans med en öl och korv samtidigt.

Tyskarna är bra på att höra charkprodukter och göra olika korvar, exempelvis bratwurst, feuerwurst, weissfurst och många fler.  Populärt att ta en stående korv tillsammans med en kall öl och en brezel (saltkringla i öl-trädgårdarna i München).

I München är Hofbräuhaus det mest kända sedan 1500-talet. Münchens allra äldsta restaurang som härstammar från 1400-talet heter Hundskugel och ligger belägen på Hotterstrasse 9.

Skulle du vilja prova på andra rätter som kinesiskt eller italienskt, finns det naturligtvis flera restauranger att uppsöka.

Resa till München

Münchens läge i Sydtyskland gör att det är nära att göra en tripp till Alperna, för vandringar och skidturer. Att ta sig till München är enkelt, flera flygbolag flyger från Skandinavien. Munich International Airport (MUC) är en av Europas största flygplats. Med S-bahns linjer från flygplatsen tar det 40 minuter att ta sig in till citykärnan.

Om man hellre åker tåg än flyg så finns det möjligheten också från de skandinaviska länderna.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.