Málaga 

Málaga ligger på solkusten i södra Spanien och anses ha Europas bästa klimat då vädret allt som oftast är soligt och varmt och nederbörden oftast består av kortare regnskurar. Bästa tiden att åka hit är mellan maj-oktober, då temperaturerna ligger mellan 25–35 grader dagtid. Málaga har en populär hamn och många kryssningsfartyg lägger till här.

Floden Guadalmedina delar stadens centrum i två delar. På den västra sidan ligger stadens modernare delar och i den östra delen hittar du gamla stan (Centro Historico) och många vackra historiska byggnader.

Sevärdheter i Málaga

En av konstens störste, Pablo Picasso, är född i Málaga. Förutom Málaga Picasso Museum i Palacio de Buenavista och Picasso Foundation Birthplace Museum så anordnas det även guidade turer där du får besöka viktiga platser i konstnärens liv.

Men staden erbjuder mycket mer än så för den konstintresserade. Staden har flertalet konstmuseum men även övriga museer som till exempel Málaga Car Museum som har en stor samling av klassiska bilar. Ett roligt inslag är utställningen av tidsenliga kläder från bland andra Balmain, Yves Saint Laurent, Chanel och Valentino kring varje bil, som gör att även den modeintresserade får sina sinnen tillfredsställda.

Att förena storstadspuls med strandliv är enkelt i Málaga. Stranden La Malagueta ligger i princip mitt i staden och lockar till sig både turister och lokalbefolkning från morgon till kväll. Det finns gott om restauranger och barer intill stranden så här kan du enkelt tillbringa en heldag. På söndagarna kan det dock bli rätt trångt, då butikerna i centrum håller stängt.

Matkulturen

I Málaga står fisk och skaldjur i centrum och det märks i utbudet på restaurangerna. Allra helst på strandrestaurangerna, så kallade Chiringuitos. En klassiker är kolgrillade sardiner som inte sällan grillas i gamla ekor nere på stranden.

Tapasbarerna ringlar täta runt om i staden. Det som ursprungligen bara var tänkt som enkla tilltugg har utvecklats och numera ar det vanligt att äta tapas som en hel måltid. Tapas kan skilja sig åt beroende på var i Spanien du befinner dig. Man gör ofta tapas på de råvaror som finns tillgängliga lokalt, vilket i Málagas fall ofta betyder fisk och skaldjur.

Se fotboll live och spela golf längs med Málagas kust

Golf är stort i Málaga och golfbanorna ligger täta efter hela kusten. Bara i Málaga närområde kan du hitt 11 golfresorter. Cirka 2 timmar från Málaga ligger Almeria, och här kan du hitta populära Almerimar Golf. Anläggningen har länge varit en favorit bland skandinaviska golfare. En otroligt välskött bana med 27 vackra hål.

En av stadens stolthet är fotbollsklubben Málaga CF. Upplev passionerad och offensiv spansk fotboll på deras hemmaarena Estadio La Rosaledala. En given höjdpunkt under en vistelse i Málaga!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.