Miami

Miami ligger i sydöstra delen av USA i delstaten Florida. Här bor en stor del latinamerikaner till följd av stora invandringar på 1960- och 1980-talen. Därav så är det spanska språket väl framträdande här. Staden är en otroligt viktig hamnstad för import och export i landet och dessutom så utgår många västindienkryssare härifrån.

Här råder ett tropiskt klimat, med heta fuktiga somrar och varma torra vintrar. Detta gör staden till ett populärt resmål för soldyrkande turister.

Se och göra

Zoo Miami är en otroligt välskött djurpark som rankas som en av världens bästa. Här finns det ca 500 olika djurarter, huvudsakligen från Asien, Afrika och Australien och de får röra sig fritt i stora inhägnader. Promenadvägen runt parken är nästan 5 kilometer lång och det finns möjligheter att både cykla och åka spårvagn runt. Parken har öppet 10:00-17:00 alla dagar i veckan. Dock kan vissa undantag förekomma runt storhelger.

Även fast vädret kanske gör att man kanske mestadels vill hålla sig utomhus, så kan det vara skönt att komma undan solen en liten stund under dagens hetaste timmar. En bra aktivitet kan då var att besöka ett museum. Ett av de bästa som Miami har att erbjuda är Frost Museum of Science med inriktning på naturvetenskap, forskning och hav – missa inte akvariet med spännande havsdjur eller det mäktiga planetariet.

Mat

Florida Stone Crab är en lokal delikatess. Kräftdjuret med dom karaktäristiska klorna med svart ände är en populär råvara i hela delstaten. Ofta serveras klorna som dom är med en kall senapssås att doppa dom i. Krabbköttet används även till att göra Crab Cakes, en slags friterad biff av krabbkött, ägg, lök och kryddor. Bästa stället att avnjuta den delikata krabban på är berömda Joe´s Stone Crab på 11 Washington Ave, Miami Beach.

Sport

Det finns enormt mycket sport att se på vid en vistelse i Miami. Staden har lag i nationens högsta ligor i både Ishockey, Basket, Baseboll och amerikansk fotboll.

Största sporten hos lokalbefolkningen är Baseboll och MLB-laget Miami Marlins är stadens stolthet. Laget spelar på Marlins Park i Little Havana.

Vill du uppleva amerikansk fotboll så ska du ta dig till Hard Rock Stadium i Miami Gardens. Där spelar Miami Dolphins sina matcher i landets högsta liga NFL.

NHL-laget Florida Panthers huserar i BB&T Center som ligger en bit norr om centrum. Laget har dock aldrig fått vinna Stanley Cup. Den var nära en gång, då dom förlorade i finalen mot Colorado Avalanche med bland andra Peter Forsberg i spetsen.

Kontakta oss på GO Sport Travel, så hjälper vi dig att hitta ett sportevenemang som passar dig!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.