Mexico City 

Mexico City är huvudstad i Mexiko och är ett viktigt ekonomiskt och kulturellt centrum för landet. Det är den största staden i landet med ca 8,9 miljoner innevånare. Storstadsområdet har ca 21 miljoner invånare och är det största storstadsområdet i världen borträknat Asien.

I Mexico City råder det ett subtropiskt klimat vilket kännetecknas av långa varma somrar och korta milda vitrar. Varmas är det under april och maj då temperaturerna dagtid ligger runt 30 grader. Under juni-sep råder det regnperiod vilket oftast innebär kraftiga korta skurar.

Sevärdheter i staden

För att ta del av stadens historia så rekommenderar vi ett besök på National Museum Of Anthropology. Här hittar du bland annat utställningar från ursprungsbefolkningen aztekernas tid, och även från mayaindianerna. Här kan du också bevittna mammutskelett och lära dig om hur människor levde här för flera tusen år sedan. Ett mycket intressant museum där du lätt kan spendera flera timmar.

Världens största och äldsta torg, El Zócalo, ligger i gamla stan (Centro Historico). Torget är omgivet av vackra historiska byggnader och monument. Bland annat katedralen La Catedra som är den största i hela Amerika. Katedralen började byggas redan 1573, och byggdes på i omgångar ända fram till 1813. Detta gör att byggnaden har flera olika stilar då många olika arkitekter och hantverkare varit med och utforma den.

Matkulturen i Mexico City

Den mexikanska maten är smakrik och kryddig. Majs och bönor har alltid varit vanliga ingredienser i många rätter. De berömda platta majsbröden, Tortillas, är basen i många traditionella rätter såsom enchiladas, quesadillas och burritos. Till dessa rätter serveras det ofta guacamole (avocadoröra) och refritos (uppvärmda bönor).

Ett ställe att rekommendera om du vill testa på det äkta mexikanska köket är restaurangen Zefira på San Jeronimo 24 i gamla stan. Restaurangen är en del av ett universitetsprogram, så restaurangen drivs främst av studenter och deras handledare. De vackra uppläggningarna och de utsökta smakerna kommer inte göra dig besviken. Dessutom så är servicen i världsklass!

Sport live!

Fotboll är stort i Mexico City och här finns flertalet fotbollsklubbar. Club América är den mest framgångsrika klubben i staden och spelar i Mexikos högsta liga Primera División de México. Laget spelar sina hemmamatcher på den berömda Estadio Azteca som är den enda arenan i världen som varit värd för två VM-finaler, 1970 och 1986.

Utöver fotbollen så är det stora evenemanget i Mexico City utan tvekan det Mexikanska Grand Prix, som går av stapeln en gång per år.

Kontakta oss på GO Sport Travel för dina officiella Formel 1-biljetter till Grand Prix live på banan Autódromo Hermanos Rodriguez. Vi hjälper dig självklart att skräddarsy din F1-resa efter dina önskemål!


Mexico F1

Mexico City

FlygHotellBiljett
fr 24995 SEK
HotellBiljett
fr 12995 SEK
Biljett
fr 10995 SEK
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.