Leverkusen 

Leverkusen är en del av storstadsområdet Rheinschiene och har cirka 164 000 invånare. En känd storindustri som verkar där är kemi- och läkemedelsföretaget Bayer AG, de är en stor symbol för staden och sysselsätter en stor del av stadens invånare. Leverkusen ligger öster om floden Rhen och 15 kilometer norr om grannstaden Köln.

Närmaste flygplatsen ligger 30 minuter norr om centrum där Köln-Bonn Airport finns, även kallad Konrad Adenauer Flughafen.

Sevärdheter

Bayerkorset är Bayer AG:s logotyp och vad som gör detta till en sevärdhet i staden är att den är omnämnd som världens största ljusreklamskylt med en diameter på 51 meter och den har lyst över Leverkusen sedan 1958.

Japanska trädgården i centrala Leverkusen är en mycket trevlig och rofylld trädgård med växter och träd i japansk stil. Slappna av och besök gärna ett vackert Tea house under vistelsen i trädgården!

Vill man ta del av staden med cykel så är en kort tur österut till konstmuseet Morsbroich att rekommendera. Förutom utställningen så omges byggnaden av en vacker trädgård med bland annat fontän och museet har även en restaurang med både inne och uteservering. En perfekt sevärdhet för familjen!

Vill man besöka en djurpark så rekommenderas Wildpark Reuschenberg. En populär och välvårdad park med allt från fåglar till getter. Utöver detta så finns även en stor lekpark utomhus!

Maten

Nikii's Steakhouse är en hyllad restaurang i centrum som erbjuder grillat när det är som bäst i en modern och fräsch omgivning.

Ett centralt alternativ är Restaurant Brings, med en tyskpräglad matmeny och en uppskattad vinlista. Har en populär utomhusservering och en bra service från personalen!

Vill man ta del av lite mer tysk matkultur så rekommenderas Zum Claashaeuschen, i utkanten av Leverkusen. Luncher, middag eller brunch, de löser biffen! En stor restaurang med olika rum som erbjuder variation och en bra matupplevelse.

Besök Leverkusen – Sportstaden!

Staden brukar marknadsföra sig lite blygsamt som ”die Sportstadt”. Vissa anser att de har belägg för detta. Starka inom friidrott, basket och handboll med tyska mästartitlar som bevisas för detta.

TSV Bayer 04 Leverkusen är den största föreningen med en rad olika sektioner på elitnivå. Den mest kända sektionen är nog fotbollslaget Bayer 04 Leverkusen. Att se dem live på Bay Arena är en upplevelse utöver det vanliga med ett massivt publiktryck på den kompakta arenan!

Kontakta oss på Go Sport Travel för trygga officiella matchbiljetter till deras hemmamatcher, självklart ser vi till att sy ihop en helhetslösning med hotell och flyg om så önskas!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.