Leicester 

Leicester ligger i mellersta England, staden ligger vid floden Soar och har runt 400 000 invånare.  I detta område så finner du ett lugn och många sevärdheter om man gillar historia.

Sevärdheter i staden

Gillar man att gå omkring och förundras av naturen samt kanaler så ta er då till Foxton Locks, här ser man hur kanalbåtarna glider omkring fram och tillbaka, här finns det även ett par trevliga pubar som gör besöket värt.

Vill ni upplev hur det var att åka tåg förr i tiden, besök Great Central Rail Way. Att åka på denna historiska järnväg i ett gammalt tåg draget av ett ånglok, från Leicester North till Loughborough är något ni kommer att uppskatta. Biljetterna gäller hela dagen.

New Walk Museum finner ni på världens äldsta gågata – New Walk ligger precis intill stadens centrala delar. Museet öppnade 1849 och det är Storbritanniens äldsta offentliga museum.  Här finns utställningar med Dinosaurier, egyptiska mumier och en mineralsamling från Leicestershire. Är man intresserad av sport så finns det även en utställning med lagets bedrift i Premier League då de vann ligan 2015–2016!

National Space Centre är ett museum med koppling till University of Leicester, här finner ni tre bevarade soyuz rymdkapslar och sex olika gallerier med utställningar om rymdfart, astronomi och kosmologi.

Är man i England och Leicester så rekommenderas en pubrunda. Här finns det härliga pubar och något för alla smaker!  Ta er till några favoriter som Sir Robert Peel, The Bowling Green, The Globe och The Salmon för att avnjuta en härlig stund tillsammans! 

Sport att uppleva live

Det finns en del olika lag som tillhör eliten i denna härliga stad. Leicesters Tigers lirar rugby, Leicester Riders lirar basketboll, Leicesters Lions kör speedway, Leicestershire County Cricket Club och sist men inte minst finns där Leicester City, fotbollslaget som charmade oss alla under 2015-2016 med att vinna Premier League.

Leicester City spelar sina hemmamatcher på King Power Stadium, denna arena färdigställdes 2002 och tar in 32 500 åskådare. Det är alltid en härlig stämning på denna arena, vill man ha riktig läktarkultur så är detta en härlig arena att befinna sig på!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.