Las Palmas 

Las Palmas på ön Gran Canaria är huvudstad på kanarieöarna. Staden är med sina cirka 400 000 invånare, den största staden i den spanska ögruppen och är belägen på öns nordöstra del. Ända sedan det första charterplanet landade här i december 1957 så har turismen stadigt ökat och blivit den största inkomstkällan på hela Kanarieöarna.

Las Palmas bjuder på bra väder året om, med kring 20 grader under vintermånaderna och cirka 25 grader under sommaren. Bästa tiden att åka hit skulle vi säga är september-oktober.

Sevärdheter

Museet Casa de Colón ligger i Las Palmas historiska stadsdel La Vegueta. En vacker byggnad i kolonial stil som tillhörde de första guvernanterna på Gran Canaria. Detta var även självaste Christofer Columbus hem när han stannade till här på sin väg mot Amerika. Museet håller öppet alla dagar i veckan och erbjuder bland annat utställningar om kanarieöarnas historia och dess relation till Amerika.

Något som kännetecknar Las Palmas är stranden Playa de las Canteras. Denna fantastiskt vackra strand är cirka 4 kilometer lång och på grund av sin närhet till stadens puls så är atmosfären otroligt mäktig och unik. Den ena änden av stranden som kallas för La Cicer är ett populärt tillhåll för surfare. Här kan man billbringa timmar med att betrakta de våghalsade surfarna ta sig an de stora vågorna. Vid den här delen av stranden ligger även konserthuset Auditorio Alfredo Kraus. Här kan du njuta av bland annat konserter, operor och Las Palmas filharmonikerorkester.

Den största shoppinggatan i Las Palmas heter Avenida Mesa y López. Här kan du hitta allt ifrån exklusiva modehus som Gucci och Versace men även mindre lokala butiker. Här ligger också ett av Spaniens största varuhus El Corte Inglés.

Matkulturen i Las Palmas

Det spanska köket är berömt världen över. Paella, Tapas och Calamares (bläckfisk) är några av landets specialiteter. På Las Palmas tar man verkligen tillvara på vad havet har att erbjuda och det märks på menyerna, fisk och skaldjur utgör basen i många rätter. Men här hittar du givetvis också kötträtter, ofta i form av grillspett.

Sport och aktiviteter i staden

Las Palmas är ett perfekt resmål för dig som spelar golf. Staden har hela åtta golfanläggningar som är öppna året runt och konkurrensen gör att kvalitén på banorna håller sig hög.

En av dessa är Real Club de Golf de Las Palmas, som är Spaniens äldsta golfanläggning. Den grundades redan 1891 men anläggningen ritades om 1957 och fick sitt nuvarande utseende. Med en fantastisk utsikt över bergstoppar och i direkt anslutning till en vulkankrater lovar vi dig en upplevelse utöver det vanliga.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Club Wembley Officiell Agent

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO