Las Palmas 

Las Palmas på ön Gran Canaria är huvudstad på kanarieöarna. Staden är med sina cirka 400 000 invånare, den största staden i den spanska ögruppen och är belägen på öns nordöstra del. Ända sedan det första charterplanet landade här i december 1957 så har turismen stadigt ökat och blivit den största inkomstkällan på hela Kanarieöarna.

Las Palmas bjuder på bra väder året om, med kring 20 grader under vintermånaderna och cirka 25 grader under sommaren. Bästa tiden att åka hit skulle vi säga är september-oktober.

Sevärdheter

Museet Casa de Colón ligger i Las Palmas historiska stadsdel La Vegueta. En vacker byggnad i kolonial stil som tillhörde de första guvernanterna på Gran Canaria. Detta var även självaste Christofer Columbus hem när han stannade till här på sin väg mot Amerika. Museet håller öppet alla dagar i veckan och erbjuder bland annat utställningar om kanarieöarnas historia och dess relation till Amerika.

Något som kännetecknar Las Palmas är stranden Playa de las Canteras. Denna fantastiskt vackra strand är cirka 4 kilometer lång och på grund av sin närhet till stadens puls så är atmosfären otroligt mäktig och unik. Den ena änden av stranden som kallas för La Cicer är ett populärt tillhåll för surfare. Här kan man billbringa timmar med att betrakta de våghalsade surfarna ta sig an de stora vågorna. Vid den här delen av stranden ligger även konserthuset Auditorio Alfredo Kraus. Här kan du njuta av bland annat konserter, operor och Las Palmas filharmonikerorkester.

Den största shoppinggatan i Las Palmas heter Avenida Mesa y López. Här kan du hitta allt ifrån exklusiva modehus som Gucci och Versace men även mindre lokala butiker. Här ligger också ett av Spaniens största varuhus El Corte Inglés.

Matkulturen i Las Palmas

Det spanska köket är berömt världen över. Paella, Tapas och Calamares (bläckfisk) är några av landets specialiteter. På Las Palmas tar man verkligen tillvara på vad havet har att erbjuda och det märks på menyerna, fisk och skaldjur utgör basen i många rätter. Men här hittar du givetvis också kötträtter, ofta i form av grillspett.

Sport och aktiviteter i staden

Las Palmas är ett perfekt resmål för dig som spelar golf. Staden har hela åtta golfanläggningar som är öppna året runt och konkurrensen gör att kvalitén på banorna håller sig hög.

En av dessa är Real Club de Golf de Las Palmas, som är Spaniens äldsta golfanläggning. Den grundades redan 1891 men anläggningen ritades om 1957 och fick sitt nuvarande utseende. Med en fantastisk utsikt över bergstoppar och i direkt anslutning till en vulkankrater lovar vi dig en upplevelse utöver det vanliga.


Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.