Köln

Staden Köln ligger vackert delad av floden Rhen. Det är Tysklands fjärde största stad med sina drygt 1 miljon invånare. Köln är känd för sin starka handel och för att en stor mängd tv-bolag och bokförlag har sin verksamhet i staden. Sedan så har ju staden även gett namnet till parfymtypen Eau-de-cologne!

Sevärdheter i Köln

Ska man prata om sevärdheter i Köln måste man börja med den mäktiga domkyrkan Kölner Dom, Färdigbyggd 1880 står den vackert bredvid floden Rhen, med sina två torn på 157 meter vardera. Den är ett av Tysklands mest kända byggnader och är med på UNESCO:s världsarvslista. Köln är förövrigt känd som kyrkornas stad och under medeltiden var staden den med flest kloster och kyrkor.

En annan byggnad värd att se är stadens rådhus i gotisk stil som mest är känd för att ha sin vackra mosaik och vara dekorerad med 124 statyer längs med sina 5 våningar.

Staden är känd för skapandet av parfymtypen Eau de Cologne och i Farina Hause, mittemot rådhuset, bodde tidigare grundaren av fabriken och i dagsläget så är där ett parfymmuseum (Duftmuseum).

Ett tips är att ta sig till hamnen i Rheinaufen för att besöka stadens populära chokladmuseum, en byggnad med bland annat en chokladfontän, butik och ett eget växthus.

Vill man ta del av naturen så varva då ner i vackra Rheinpark vid floden som är över 100 år gammal. Där finns även en linbana som kan ta en från en flodstrand till den andra för att få en fin vy över Köln och floden Rhen.

Matkulturen

Köln har en befolkning där en stor andel har en invandrarbakgrund, främst inflyttade från Italien och Turkiet, detta har även satt sin prägel på matkulturen. Zippiri Gourmetwerkstatt & Wyn-Bar är en omnämnd Michelinrestaurang som erbjuder italiensk mat när den är som bäst!

Vill man ta del av lite asiatisk mat så ta er då till Kaizen. Japansk sushi med mera, i en mysig asieninspirerad miljö.

Är man ändå mer inställd på det mer klassiska tyska maträtterna så ta er då till Restaurant Gaststaette Bei Oma Kleinmann på Zuelpicher strasse. Njut där av allt från den traditionella schnitzeln till en rejäl bratwurst med potatismos!

Fotboll live på Rhine Energy Stadium!

På Rhine Energy Stadium kan man få se 1. FC Köln spela live! Stadens stolthet är en klassisk tysk fotbollsklubb som med sin moderna arena oftast bjuder upp till bra fotboll och en fantastisk stämning!

Vi på Go Sport Travel kan erbjuda officiella matchbiljetter till 1.FC Kölns hemmatcher, om så önskas kan vi även sy ihop en komplett resa med flyg och boende i Köln!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.