Istanbul 

Istanbul är Turkiets största stad och här bor cirka 14 miljoner människor. Staden är ett otroligt populärt turistmål och var den 10:e mest besökta staden i världen 2019. Staden ligger i den nordvästligaste delen av landet och består av tre delar. Två av dem ligger på den europeiska sidan av sundet Bosporen och den tredje på den asiatiska sidan.

Istanbul är en färgstark storstad där den europeiska och asiatiska kulturen blandas samman på ett härligt sätt. Det finns otroligt mycket att se och göra i denna gigantiska stad. 

Se och göra

Istanbul är en perfekt stad för att stilla sitt shoppingbegär. Här kan du fynda allt från väskor, smycken, kläder, kryddor och souvenirer. På köpcentret Grand Bazaar råder en härligt sprudlande stämning och hit kommer det mellan 250 000 och 400 000 besökare varje dag. Den ca 4000 butikerna tävlar om att vinna din uppmärksamhet. Glöm inte att pruta, det hör till!

Det finnas mängder av historiska vackra byggnader att besöka i staden. En av dessa är Sultan Ahmed-moskén, även kallad Blå Moskén, i den västra delen av staden. Byggnaden som stod klar år 1616 har fått sitt smeknamn på grund av de ca 20 000 blå keramikplattorna som klär moskéns insida.

För en äkta turkisk SPA-upplevelse ska du besöka en traditionell Hamam. Liggandes på en rund uppvärmd marmorsten blir man intvålad, skrubbad och masserad från topp till tå. Huden blir otroligt mjuk och härlig efteråt och passar perfekt efter en hektisk dag av shopping och sightseeing.

Den turkiska mat- och dryckeskulturen

Det turkiska köket har sina rötter i det iranska köket med vissa influenser från det grekiska. Ingredienser som är vanligt förekommande är exempelvis vitlök, lök, chili, spiskummin och färska örter. Man äter även ofta ris och grönsaker serveras alltid till maten.

Kebab är en av de mest kända rätter som har sitt ursprung i Turkiet. Kebab kan göras på en mängd olika sätt, som exempelvis grillspett, grytor och wraps och kan bestå av antingen köttfärs eller bitar av nötkött eller lamm.

Köfte är en typ att turkiska biffar/köttbullar med persilja, spiskummin och paprikapulver. Dessa serveras oftast med en kryddig tomatsås och yoghurt.

Turkiet har en rik tekultur. Här dricks te under hela dagen även som måltidsdryck. Turkiskt te har en långsam bryggningsprocess och dricks i små karaktäristiska teglas. Turkiet är även känt för sitt kaffe som dricks otroligt starkt och lite sötat. Det var faktiskt från Turkiet som kaffet kom till Sverige första gången, via Kung Karl XII som tog hem kaffebönor efter en resa till landet.

Upplev Formel 1 live i Istanbul!

Kombinera Istanbuls storstadspuls och dess behagliga klimat med att ta sig ut till Formel 1 banan Intercity Istanbul Park som ligger i de öster om centrum, i området Tuzla. Vi på Go Sport Travel kan nämligen erbjuda officiella biljetter till Turkiets Grand Prix som genomförs just där!

Förutom evenemangsbiljetterna så hjälper vi gärna till med att skräddarsy en komplett resa till Istanbul tillsammans med flyg och hotell. Detta helt efter era önskemål!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.