Islay 

Islay är en populär ö att besöka, som ligger i Inre Hebriderna och tillhör Skottland. Ytan sträcker sig 619 km2 stor och på ön så bor cirka 3500 invånare. Huvudstaden är Bowmore och det som har gjort ön mest känd är sin stora koppling till drycken Whiskey.

Njut av whiskey och en fantastisk natur!

Whiskey smakar bäst på plats i Skottland och en resa till Islay ger dig verkligen ett smörgåsbord av destillerier att välja mellan. Bo i något av de charmiga hotellen i Bowmore eller Port Charlotte och njut av naturen och besök bland annat de olika destillerierna som finns på den charmiga ön!

Islay har sammanlagt 8 olika destillerier som är verksamma på ön, producerandes Malt Whiskey. Vid den södra kusten ligger Ardbeg, Lagavulin och Laphroaig. På den östra kusten finns Caol Ila och i centrala/västra delen av ön har man möjligheten att besöka Bowmore, Bunnahabhain, Bruichladdich och Kilchoman. Förutom Malt Whiskey så produceras även Blended Whiskey, av James McEwan (Master Distiller) för destilleriet Bruichladdich som ligger i mitten av Islay. 

Om man inte bara har siktet på Whiskey under sitt besök på Islay så rekommenderas även öns vackra natur, men även en hel del olika sevärdheter och platser att besöka. Ta er till Loch Finlaggan och njut av naturen och historiens avtryck!

Ett annat tips för den historieintresserade er att även besöka Dunnyvaigs slottsruiner, som var ett starkt fäste för den mäktiga skotska klanen MacDonalds på 1500-talet.

Maten på Islay

Förvänta er klassiskt brittisk mat på den skotska ön, men även en hel del skaldjur. Besöker ni de vackra kuststäderna Port Charlotte eller Bowmore så boka då in ett bord på antingen Port Charlotte Hotel Restaurant eller Bowmore Hotel Restaurant, båda dessa är även varmt rekommendera att bo på under en vistelse på Islay.

Löp längs med kusten under Islay Marathon

Varför inte passa på att röra sig lite efter att ha njutit av mat och dryck under sitt besök? Varje höst arrangeras nämligen ett halvmaraton längs med Islays kust. Njut av öns fantastiska omgivningar, i den takt som passar dig!

Tips inför resan

Det finns fler olika möjligheter att ta sig till Islay. Man kan ta sig med reguljära flyg från Glasgow, Oban och Colonsay, vidare till Islay. Islays flygplats är belägen mellan städerna Bowmore och Port Ellen.

Det vanligaste alternativet är annars att ta färja från Kennacraig, som ligger på Kintyrehalvön. Färjan går ett par gånger per dag, resan tar cirka två timmer och lägger sedan till vid antingen Port Askaig på Islays östkust eller Port Ellen vid öns sydöstra kust.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.