Hockenheim 

Hockenheim är en liten stad som ligger endast 14 kilometer söder om den något större grannstaden Heidelberg. Hockenheim har endast cirka 20 000 invånare och är mest känd för sin racerbana Hockenheimring.

Sevärdheter i staden

För den motorsportintresserade rekommenderar vi ett besök på Hockenheim Motorsport Museum. Motorsportmuseet i Hockenheimring öppnades 1986 som en ytterligare attraktion inte bara för besökare till tävlingsevenemang utan också som en destination för motorsportfans. Hockenheim-Ring GmbH kunde köpa Walter Brandstetters motorcykelkollektion från St. Pölten, Österrike. Det var en av de första samlingarna i sitt slag och har varit känd över hela världen sedan 1960-talet. Samlingen består av historiska motorcyklar, huvudsakligen från varumärkena NSU och Norton men med tiden så har museet kompletterats med modernare racingfordon. Museet ligger på Hockenheimringens område.

Vill man ta del av annat än motorkulturen i Hockenheim för en liten stund så är ett tips att besöka Hockenheimer Maislabyrinth. Ute på ett stort majsfält så har det skapats utmanande labyrinter som även är pedagogiskt skapade för barn längs cirka 2,5 km långa spår. Under över 15 år har arrangören skapat olika labyrinter i majsfälten, för besökarna att genomföra. Förutom dessa går det även att köpa dryck på plats och ha picknickar i en trädgård.

I närliggande staden Heidelbergs finns en slottsruin med det tyska namnet Schloss Heidelberg, denna ligger högt uppe på berget Königstuhls sluttning. Här får du en fantastisk utsikt över Heidelbergs gamla stad och Neckardalen. Slottet består av flera byggnader och byggdes på 1200-talet men förstördes av en eldsvåda 1764. Ruinerna är ett populärt besöksmål och här finns mycket att se och upptäcka. Förutom fin utsikt så kan du ta del av guidade turer runt om i slottet. I källaren finns det även ett Apoteks-Museum med intressanta utställningar om apotekets historia. Slottsruinen håller öppet alla dagar i veckan.

Matkulturen

I det tyska köket så spelar kött en stor roll. Fläsk, nötkött och kyckling är det mest vanliga. Korv är populärt och då särskilt deras berömda Bratwurst. Denna tjocka korv, som består av fläsk- och nötkött kryddat med örtkryddor och vitlök, serveras antingen i bröd eller pommes frites eller sauerkraut (surkål). Sauerkraut är en annan tysk specialitet som helt enkelt är vitkål som har fermenterats med hjälp av mjölksyrabakterier, vilket ger den en bättre hållbarhet och ett högre näringsvärde.

Upplev världens snabbaste bilar - Live i Hockenheim

I Hockenheim har du möjligheten att uppleva Formel 1 live! På Hockenheimring körs vartannat år Tysklands Grand Prix. Loppet har arrangerats här sedan 1970.

Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra dina biljetter till loppet. Vi hjälper dig gärna även att skräddarsy din resa efter dina behov, med allt från officiella F1-biljetter, till hotell och flyg!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Club Wembley Officiell Agent

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO