Hamburg

Hamnstaden i Tysklands nordligaste del är landets näst största stad och en viktig metropol när det kommer till import och export för hela Europa. Staden ligger vid floden Elbes södra lopp med 110 km upp till Nordsjön. Det finns ett omfattande kanalsystem i Hamburg och staden har faktiskt fler broar än Amsterdam och Venedig tillsammans.

Sevärdheter i Hamburg

Hamburg är efter New York och London världens tredje största stad när det kommer till musikaler. En av de största teatrarna här är Stage Operettenhaus. Här kan du se många av de stora musikalerna så som ”Mamma Mia”, ”Lejonkungen”, ”Wicked” och ”Pretty Woman”.

Det finns mycket historia att hämta från staden. På Museum fur Hamburgische Geschiche kan du lära dig allt om Hamburg. Stora modeller av forna skepp och tåg tar dig igenom stadens historia på ett lekfullt sätt. St Nikolai Kirche, den sönderbombade kyrkan, står kvar som en påminnelse om andra världskrigets inverkan på staden. Inuti kyrkan finns det en utställning av foton som visat hur Hamburg såg ut efter att krigets bomber haglat över staden.

Ta dig tid att besöka den jättelika hamnen. Omkring 13 000 fartyg lägger till här varje år och hamnen har i fått tilltalsnamnet "Tor zur Welt" - porten till världen. Flera företag erbjuder guidade turer med båt.

Mat och dryck

Maten i Hamburg består ofta av kraftig husmanskost. Potatis är en råvara som används flitigt och på grund av läget vid hamnen så är fisk och skaldjur ofta förekommande. Kanske den mest kända maträtten som har sitt ursprung här är Labskaus (Lapskojs). Rätten består av rimmat nötkött, potatis och lök. Serveras oftast med stekt ägg och inlagda rödbetor. 

Vill du uppleva det bästa från det tyska köket så rekommenderar vi ett besök på ”Philipps Resturant” på Turnerstrasse. Här kan du njuta av fantastisk mat i en mysig atmosfär.

Sport att uppleva live

Fotboll är en stor sport i Tyskland och här i Hamburg spelar fotbollsklubben Hamburg SV. Laget spelar i Tysklands högsta liga Bundesliga och har gjort det sedan ligan startade 1963. Hemmamatcherna spelas på Volksparkstadion. Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra dina officiella matchbiljetter till Hamburg SV!

Resa hit

Flygplatsen i Hamburg heter Flughafen Hamburg-Fuhlsbüttel och ligger ca tre mil från stadskärnan. Flygbuss, taxi och vanliga lokalbussar går regelbundet från flygplatsen till city. Resan tar drygt en halvtimme. Det går även att flyga till närliggande staden Lübeck. Därifrån går det flygbussar som på en timme tar dig till Hamburg.

 


Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.