Austin 

Austin är huvudstad i delstaten Texas i USA. Här ligger en av USA:s största universitet, The University of Texas at Austin, med ca 50 000 studenter. Universitetet etablerades 1883 och är huvudsakligen ett forskningsuniversitet. Austin är också en stor musikstad och kallar sig stolt "live music capital of the world". Här spelas det flera hundra konserter varje helg och det finns något i alla stilar.

Klimatet är varmt nästan året om, med en liten dipp i december och januari med en temperatur på omkring 16–17 grader. På högsommaren juni-augusti ligger medeltemperaturen på ca 37 grader, så det blir riktigt hett under soltimmarna. Vi rekommenderar dig att åka hit på våren eller hösten då temperaturerna är behagligare.

Sevärdheter i Austin

Stadshuset The State Capitol Building är USA:s största stadshus. Här anordnas det guidade turer alla dagar i veckan och dom är gratis. Ta dig gärna tid att även strosa omkring i de vackra omgivningarna runt byggnaden. Här finns det mycket att se, såsom vackra trädgårdar, monument och fontäner. En perfekt plats för en picknick.

Vid Coloradofloden, som rinner genom staden, hittar du det vackra naturområdet Zilker Park. Här finns en botanisk trädgård, en skulpturträdgård, ett museum och ett naturreservat. Parkens bekvämligheter och vidöppna utrymmen gör att den kan vara värd för en mängd stora evenemang varje år. Framför allt fyller Austin City Limits Music Festival parken under två helger varje höst med många livemusikuppträdanden av framstående artister.

Matkulturen

Närheten till Mexiko har utvecklat det texas-mexicanska köket (Texmex) och är vida utbredd i hela Texas. Överallt kan du finna tacobarer. Köket inkluderar, förutom tacos, bland annat enchiladas, fajitas och quesadillas. Smakrika och kryddiga rätter som ofta serveras med salsa och guacamole.

Förutom Texmex, så grillas det mycket i Austin. Missa inte en klassisk amerikansk barbecue när du besöker landet. Franklins är Austins mest kända barbecuerestaurang. Restaurangen är så populär, att folk köar utanför ända från tidig morgon för att få sig en lunch på resturangen. Grundaren Aaron Franklin är ett välkänt ansikte för amerikanerna med både en egen TV-show (BBQ with Franklin) och en utgiven bok.

Sport att uppleva live i staden

Fotbollslagen Austin FC, kommer säsongen 2021 börja spela i USA:s högsta liga i fotboll, Major League Soccer. Hittills har staden inte haft ett enda lag i någon av landets högsta ligor.

Motorsport är stort i Austin. På Circuit of the Americas arrangeras det tävlingar i både USA:s Grand Prix, MotoGP och IndyCar. Den 5,5 kilometer långa banan stod klar 2012 och blev första banan i USA som är anpassad helt för Grand Prix-racing.

Kontakta oss på Go Sport Travel för officiella biljetter till Austin Grand Prix, Moto GP och IndyCar. Vi kan även skräddarsy en komplett motorresa, helt efter era önskemål!


Austin F1

Austin

FlygHotellBiljett
fr 21495 SEK
HotellBiljett
fr 11495 SEK
Biljett
fr 9995 SEK
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Club Wembley Officiell Agent

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO