Aten

Aten är den största staden och huvudstad i Grekland. Staden har ca 4 miljoner innevånare och ligger vid kusten i landets södra del. Aten är en otroligt vacker stad med närheten till kusten och med bergen som omsluter staden.

Tyvärr så har staden ett stort problem med luftföroreningar på grund av sitt speciella väderläge, då varm luft inte kan stiga normalt utan blir kvar nära marknivå. Bortsett från detta så är staden ett otroligt trevligt resmål med långa varma somrar som bjuder på vackert väder nästintill hela perioden maj - september. Medeltemperaturen ligger då på 32 grader.

Sevärdheter

Det finns otroligt mycket att se och uppleva i Aten. Staden med sin långa historia har många monument och gamla byggnader att besöka. En välbesökt plats är helgedomen Olympia. Här kan du bevittna det mäktiga Zeustemplet. Templet började byggas redan på 500-talet f.Kr och är Greklands allra första tempel. Idag är större delar av templet i ruiner och endast 15 av de ursprungliga 104 pelarna står upprätt men det är ändå väl värt ett besök.

Det kanske mest bevarade templen är det så kallade Theseustemplet. Templet är tillägnat guden Hefaistos och grundades på 400-talet f.Kr. Temples användes som kyrka ända fram till mitten av 1800-talet och har därför bevarats intakt.

I Olympia hölls även de antika olympiska spelen och än idag har platsen en stor betydelse för de moderna spelen. Här tänds den olympiska elden och börjar sedan sin färd mot värdnationen via en stafett.

Mat

Det grekiska köket är känt välden över och präglas givetvis av de råvaror som landet har att erbjuda. Oliver, fetaost och färska grönsaker utger en stor del av det lokala köket och återfinns i de flesta rätter.

Det grillas mycket i Grekland. Souvlaki är den vanlig rätt, som faktiskt betyder grillspett på grekiska, och kan bestå både av bitar av lamm, fläsk eller kyckling som serveras med tomat, lök och tsatziki inlindat i bröd. En liknande rätt är klassikern Gyros. Skillnaden är att köttet tillagas på stora roterande spett som täljs av under tillagningen, likt kebab.

Gratängen Moussaka är även en mycket populär rätt från det grekiska köket. Här varvas aubergin, lammfärs, lök och tomat och toppas med en härlig bechamelsås.

Res hit

Flygplatsen Athens International Airport ligger 33 km nordöst om Aten centrum. Från flygplatsen tar du dig enklast med buss eller tåg/tunnelbana. Det finns sex olika flygbusslinjer mellan flygplatsen och olika delar av Aten.


Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.