Swansea 

Swansea är en stad i södra Wales beläget vid kusten i Swanseabukten. Swansea är den näst största staden i Wales, efter huvudstaden Cardiff.

Vädret här är, typiskt brittiskt, milt och blött. Staden sägs vara den regnigaste staden i hela Storbritannien och temperaturerna under högsommaren kliver sällan över 20 grader.

Sevärdheter

Wales National Waterfront museum är väl värt ett besök. Inriktningen är Wales industriella historia och här finns det spännande berättelser och föremål att ta del av.

För konstälskaren rekommenderar vi att du gör ett besök på The Glynn Vivian Art Gallery. Galleriet är över hundra år gammalt och anses vara ett av de bästa. Här kan du skåda verk från lokala konstnärer som varit verksamma i staden det senaste århundradet.

En av 1900-talets stora författare och poeter var Dylan Thomas. Han föddes och växte upp i Swansea. I Dylan Thomas Centre så får du veta mer om mannen som 1953 avled under en turné i New York. Varje år så anordnas det också en festival för att hylla författaren.

Det finns gott om grönområden och parker i Swansea. En av de bästa är Clyne Garden. En sektion av parken är gjord till en fantastiskt vacker japansk trädgård med en iögonfallande röd träbo mitt i det gröna.

Matkulturen i Swansea

Det engelska köket är så mycket mer är bara ”fish and chips” och vita bönor i tomatsås. Köket kännetecknas av hög kvalitet med enkla tillagningsmetoder. Köket har starka influenser från det franska köket men även från det Indiska med dess starka kryddblandningar.

En klassiker här i Swansea är Welsh rarebit, en slags grillad ostmacka med senapspulver och worcestersås, som går att köpa överallt.

Ett riktigt guldkorn när det kommer till det walesiska köket är restaurangen Slice. Ligger en bit utanför centrum, i förorten Sketty (73–75 Eversley Road), men är väl värt besväret. Vårt tips är att testa den utsökta avsmakningsmenyn! Sex välkomponerade rätter gjorda med kärlek. Den avslappnade och härliga stämningen i restaurangen är också ett stort plus. Viktigt är dock att ha framförhållning och boka långt i förväg, då det är ett mycket populärt ställe!

Sport att uppleva i staden

Stadens stolthet, Swansea City AFC, spelar i Englands näst högsta liga Championship. Hemmaarenan Liberty Stadium som invigdes 2005 delar dom med rugbyklubben Ospreys. Här anordnas även en hel del konserter och Wales fotbollslandslag har spelat en del landskamper här.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.