St Andrews 

Staden ligger vid Skottlands östra kust, beläget mellan Edinburgh och Dundee. St Andrews är mest känd för dess långa sandstränder och framförallt golfbanorna, som räknas till de bästa i världen.

St Andrews ses som golfens hemstad och mecka då golfklubben Royal and Ancient Golf Club of St Andrews grundades 1754 och idag är sportens styrande instans, då de arrangerar flertalet golftävlingar. En av dem är British Open, även kallad kort och enkelt för The Open. Den genomförs vissa år i St Andrews, vanligtvis på the Old Course, en av de sju fantastiska golfbanor som kallas för St Andrews Links.

Att göra och uppleva i St Andrews

Flera historiska avtryck kan man hitta under sitt besök i St Andrews. Ta er strax utanför stadskärnan där de vackra ruinerna efter St. Andrews slott och St Andrews katedral står längs med kusten. Ett tips efter dessa sevärdheter är att ta sig uppför trapporna i St Rule’s tower och där uppe njuta av en fantastisk utsikt över staden och mot Nordsjön!

I St Andrews så har man en närhet till en fantastisk vy över kusten men väster om centrum finner man även St Andrews botaniska trädgård som är en fröjd för ögat och en avkopplande plats att tillbringa lite tid på.

Som tidigare nämnt så är detta golfens mecka och passa då på att besöka det område som kallas St Andrews Links och innehåller sju golfbanor i världsklass, en vacker omgivning och tre vackra klubbhus med fantastisk utsikt. St Andrews Link Clubhouse, Castle Clubhouse och Eden Clubhouse erbjuder alla möjligheten till att inta mat och dryck, oavsett om man har spelat igenom en 18-håls runda eller inte!

Maten och restaurangerna

Mitt i centrum kan man finna restaurangen Forgan’s. De erbjuder en varm och stilig omgivning, skotsk matkultur, ett brett utbud på Skotsk gin och är även kända för ett trevligt brunchupplägg.

Är man intresserad av en lyxrestaurang så ta er då till Rogue som erbjuder allt ifrån fint kött till färsk fisk, kombinerat med ett bra utbud av cocktails. Allt med en fine-dining känsla!

Norr om centrum, bara ett stenkast från St Andrews Links, kan man titta in på Playfair’s Restaurant and Steakhouse. Njut av lokala råvaror och fantastiska smaker!

Besök golfens mecka och ta chansen att uppleva The Open live!

Ta er till St Andrews och passa på att njuta av den mytiska golftävlingen The Open! Vi på Go Sport Travel kan som officiell återförsäljare av biljetter till tävlingen erbjuda er möjligheten att uppleva golf i världsklass live!

Tillsammans med den officiella biljetten kan vi även skräddarsy en helhetslösning för er resa med hotell och flyg, helt efter era önskemål!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.