San Francisco

San Francisco är en stad i norra Kalifornien i USA. Det är den fjärde största staden i delstaten och är ett populärt turistmål med sina många sevärdheter. Klimatet är behagligt året runt med något varma torra somrar och milda regniga vintrar. Bästa tiden att resa hit är under augusti och september då temperaturerna ligger på runt 25 grader.

Sevärdheter

Ett berömt landmärke för San Francisco är bron Golden Gate. Den 2737 meter långa bron som går över Golden Gate-sundet till Marin County var vid sin invigning 1937 världens längsta hängbro. Den vackert belägna röda bron är ett populärt objekt för fotograferande turister. Vid brons början i San Francisco så finns det ett center med souvenirshop och utställningar om brons historia.

En annan välbesökt plats i staden är det gamla fängelset Alcatraz beläget på ön Alcatraz Island ca 2 km utanför San Francisco. Fängelset var känt som det mest rymningssäkra fängelserna i världen under sin verksamma period, 1934–1963. Detta berodde mycket på det starkt strömmande kalla vatten som omgärdar ön.  Från hamnen i stadsdelen Fisherman’s Wharf går det båtturer till ön alla dagar i veckan som tar ca 15 minuter. På plats kan du ta del av fantastiska guidade turer i och rund fängelset.

Fisherman’s Wharf är för övrigt en otroligt mysig stadsdel och stadens historiska centrum. Här hittar du mängder av gamla historiska byggnader och flera museer att besöka. Stadsdelen har en fantastisk fisk och skaldjursmarknad som lockar både turister och lokalbefolkning till hamnen. Hamnen är också känd för sin koloni av sjölejon som ofta ligger och solbadar på klippor och bryggor och är ett roligt inslag i den härliga atmosfären.

Mat

I San Francisco finns i stort sett mat från hela världen representerad så det är inte svårt att hitta något som faller en i smaken. Dessutom så ger San Franciscos närhet till Napa-Sonoma Wine Country ett utmärkt urval av Kaliforniska viner.

En populär råvara som används på många av stadens restauranger är Dungeness Crab. Denna stora krabba är vanlig i Kaliforniens kust och är en viktig art för fiskarna i området.

Sport

I San Francisco är Baseboll och amerikansk fotboll de mest populära sporterna.

Den främsta basebollklubben i staden är San Francisco GIANTS. Dom spelar i den ena av landets högsta divisioner National League, som tillsammans med American League bildar Major League Baseball.

San Francisco 49ers är stadens största klubb inom amerikansk fotboll. Dom spelar i West division i National Football League (NFL). Klubben har vunnit Super Bowl 5 gånger och hade sin storhetstid under 80-talet.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.