Rio de Janeiro

Rio de Janeiro kallas i folkmun oftast bara för Rio och är Brasiliens näst största stad. Staden är belägen på landets sydöstra kust och i storstadsområdet så bor det ca 12,5 miljoner innevånare. Här råder det ett fuktigt tropiskt klimat med lägsta medeltemperatur i juli med ca 24 grader och högsta medeltemperaturen i januari med ca 30 grader.

Rio är en pulserande stad, och hit kommer människor från hela värden för att roa sig och njuta av värmen och de milslånga stränderna. Det är alltid liv och rörelse på stadens alla gator och sambatonerna flödar i gränderna.

Se och göra

Årets största händelse i Rio är den årliga karnevalen, Carnaval do Rio de Janeiro. Den arrangeras i februari/mars varje år med start på fredagen innan fastan, och slutar på askonsdagen (Ash Wednesday), vilket är starten på fastan. Karnevalen har varit en tradition ända sedan 1700-talet och är en folkfest utan dess like.

En av karnevalens höjdpunkter är den mäktiga sambaparaden. Det är en tävling där de 12 bästa sambaskolorna i Brasilien gör upp om den prestigefyllda titeln. Paraden hålls i Sambodromo-stadion och pågår under karnevalens alla fem dagar. Förutom paraden så är det fest på alla gator och torg med glitter, paljetter och fjädrar i överflöd. Euforin går nästan att ta på!

En av Rios mest berömda platser är berget Corcovado där den berömda statyn Monumento Cristo Redentor, kristusstatyn, står och blickar ut över staden. Den 30 meter höga statyn började byggas 1921 i samband med 100-årsfirandet av Brasiliens självständighet och stod klar år 1931.

Den fyra kilometer långa stranden i stadsdelen Copacabana är en riktig upplevelse. Hit kommer alla slags människor för att njuta av de härliga vågorna, ta en drink i solen eller bara njuta av atmosfären. Tänk bara på att hålla koll på dina saker! Vill du hellre ha lite mera lugn och ro så ska du ta dig till stranden väster om Copacabana, Ipanema. Här är det betydligt lugnare och renare och har mindre folk.

Mat och dryck

Brasiliens nationalrätt sägs vara grytan feijoada. En typisk feijoada innehåller svarta bönor, nöt- eller fläskkött och korv och tillagas långsamt i lergryta. Många olika varianter kan förekomma men rätten serveras i princip alltid med ris. 

Drinken nummer ett i Brasilien heter Caipirinha. Denna görs av den inhemska spritsorten cachaça, lime, rörsocker och is. Cachaça påminner om Rom, men har en tydligare sötma. Drinken är mycket vanlig bland lokalbefolkningen och dricks gärna till maten.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.