Prag

Prag är huvudstad och största stad i Tjeckien samt är belägen vid floden Moldau. Staden är särskilt känt för sina vackra och imponerande byggnader, som representerar alla stilar. Prag är fullt av nöjen, god mat och sevärdheter.

Tunnelbana och spårvagn är billigt i Prag och gör det enkelt att upptäcka fler intressanta stadsdelar. Biljetterna köps i automater vid tunnelbanestationen (OBS! Automaterna tar endast mynt!) men du kan också köpa biljetter i tidningskiosker och då betala med kort.

Sport att uppleva live

Go Sport Travel kan erbjuda dig ett stort utbud av resor till sportevenemang i Prag. Prag har två stora fotbollsklubbar som brukar delta i Europacupspel, Sparta Prag och Slavia Prag.

I Prag finns även det enorma Velký Strahovský Stadion som är världens näst största arena efter Indianapolis Motor Speedway. Publikkapaciteten är 220 000 sittande åskådare. Arenan innehåller nio fullstora fotbollsplaner. Stadium används dock inte längre för sportevenemang, men fotbollslaget Sparta Prag tränar här. Arenan används främst idag till musikevenemang.

I O2 Arena spelar stadens två hockeylag, HC Slavia Prag och HC Sparta Prag. Båda lagen spelar i högsta divisionen i Tjeckien, Extraliga. O2 Arena var även värd för VM i ishockey 2004.

Sevärdheter i Prag

Pragborgen, ett av värdens största medeltida slott. Här kan du beundra den stora Veitskatedralen och skåda borgen där det 30-åriga krigen började.

Torget Staromestské námesti är hjärtat av det medeltida Prag. Vi rekommenderar dig ett besök på Judiska kyrkogården, St Georges-klostret och rådhuset med sitt astronomiska ur.

Ett av GO Sport Travels tips och en av våra mest bokade attraktioner i Prag är middagskryssning på Moldau. En 3-timmars båtfärd längst floden som startar från Cechuv-bron i Gamla stan. Ombord serveras en buffé bestående av både tjeckiska och internationella rätter. Man kan även välja att åka på en kortare 1-timmes sightseeingtur utan måltid.

Mat och dryck

Det tjeckiska köket innebär ofta mycket kött, mustiga grytor och friterat. Här finner du typiska rätter såsom knödel, bakat fläsk, olika schnitzlar, surkål, och söta bakelser. Ett hett tips om du vill prova på det inhemska köket är ett besök på Restaurant Pepr a Sul ca 5 km från centrum. God och vällagad mat och dessutom bra med vegetariska och vegan alternativ.

Tjeckiens öl är berömt världen över. Staropramen, Pilsner Urquell och Gambrinus är några av de goda ölsorter som du hittar här. Några välkända pubar och ölhak som är värda ett besök är till exempel U Zlatého, U Kalicha och U Fleku. Den sistnämnda är stadens största ölstuga, där det har bryggts öl sedan 1499.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.