Prag

Prag är huvudstad och största stad i Tjeckien samt är belägen vid floden Moldau. Staden är särskilt känt för sina vackra och imponerande byggnader, som representerar alla stilar. Prag är fullt av nöjen, god mat och sevärdheter.

Tunnelbana och spårvagn är billigt i Prag och gör det enkelt att upptäcka fler intressanta stadsdelar. Biljetterna köps i automater vid tunnelbanestationen (OBS! Automaterna tar endast mynt!) men du kan också köpa biljetter i tidningskiosker och då betala med kort.

Sport att uppleva live

Go Sport Travel kan erbjuda dig ett stort utbud av resor till sportevenemang i Prag. Prag har två stora fotbollsklubbar som brukar delta i Europacupspel, Sparta Prag och Slavia Prag.

I Prag finns även det enorma Velký Strahovský Stadion som är världens näst största arena efter Indianapolis Motor Speedway. Publikkapaciteten är 220 000 sittande åskådare. Arenan innehåller nio fullstora fotbollsplaner. Stadium används dock inte längre för sportevenemang, men fotbollslaget Sparta Prag tränar här. Arenan används främst idag till musikevenemang.

I O2 Arena spelar stadens två hockeylag, HC Slavia Prag och HC Sparta Prag. Båda lagen spelar i högsta divisionen i Tjeckien, Extraliga. O2 Arena var även värd för VM i ishockey 2004.

Sevärdheter i Prag

Pragborgen, ett av värdens största medeltida slott. Här kan du beundra den stora Veitskatedralen och skåda borgen där det 30-åriga krigen började.

Torget Staromestské námesti är hjärtat av det medeltida Prag. Vi rekommenderar dig ett besök på Judiska kyrkogården, St Georges-klostret och rådhuset med sitt astronomiska ur.

Ett av GO Sport Travels tips och en av våra mest bokade attraktioner i Prag är middagskryssning på Moldau. En 3-timmars båtfärd längst floden som startar från Cechuv-bron i Gamla stan. Ombord serveras en buffé bestående av både tjeckiska och internationella rätter. Man kan även välja att åka på en kortare 1-timmes sightseeingtur utan måltid.

Mat och dryck

Det tjeckiska köket innebär ofta mycket kött, mustiga grytor och friterat. Här finner du typiska rätter såsom knödel, bakat fläsk, olika schnitzlar, surkål, och söta bakelser. Ett hett tips om du vill prova på det inhemska köket är ett besök på Restaurant Pepr a Sul ca 5 km från centrum. God och vällagad mat och dessutom bra med vegetariska och vegan alternativ.

Tjeckiens öl är berömt världen över. Staropramen, Pilsner Urquell och Gambrinus är några av de goda ölsorter som du hittar här. Några välkända pubar och ölhak som är värda ett besök är till exempel U Zlatého, U Kalicha och U Fleku. Den sistnämnda är stadens största ölstuga, där det har bryggts öl sedan 1499.


Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.