Oslo

Oslo är staden som känns gammal och ny på samma gång. Den norska huvudstaden ligger i landets nordvästra del, längst in i Oslofjorden. Staden är omgiven av natursköna, skogsbelagda åsar vilket ger en mysig atmosfär. Staden är inte jättestor men är ändå landets största med cirka 1 000 000 invånare.

Utgrävningar visar att platsen har varit bebodd ända sedan stenåldern, men det var år 1048 som staden grundades av dåvarande kungen Harald Hårdråde.

Sevärdheter

Då Oslo är en kunglig huvudstad så står ett besök vid det Kungliga slottet på många turisters lista. Längst upp på paradgatan Karl Johans gate ligger slottet, som varit bostad till landets regent sedan 1849. Slottet är omgiven av en vacker slottsträdgård. Slottet är öppet för besök under sommarmånaderna juni-augusti. En liten attraktion är vaktavlösningen på Slottsplassen varje dag klockan 13.30.

För den konstintresserade rekommenderar vi ett besök på Munchmuseet på Töyengaten 53. Detta museum är helt tillägnat Norges stolthet Edward Munch. Museet innehar över hälften av konstnärens verk, då denna testamenterade sina kvarlåtenskaper till Oslo kommun. Några av hans mest berömda verk, Madonna och Skriet, går att skåda här.

Operahuset ”Den Norske Opera & Ballett” ligger vid vattnet i Bjørvika i centrala Oslo. Den snygga vita marmorbyggnaden kan liknas vid en glaciär som sticker upp från havet. Väl värt ett besök vare sig du gillar opera, arkitektur eller bara vill njuta av den härliga atmosfären som omger byggnaden.

Mat

Det kommer kanske inte som någon överraskning att det äts mycket fisk och skaldjur i Norge. Närheten till havet gör att utbudet på färsk nyfångad fisk är god nästan var du än befinner dig i landet. Fiskindustrin är otrolig viktig i landet och Norge är en av världens största exportörer av fisk och skaldjur. Lax, torsk, makrill och räkor hör till de vanligaste exporterna.

Lamm är också en vanlig ingrediens i norsk matlagning. ”Fårikål” är en maträtt som består av kokat fårkött och kål som serveras med kokt potatis är mycket populär.

Sport

Skidåkning är otroligt populärt i hela Norge, vare sig det handlar om utförsåkning eller längdskidåkning. I Oslo öppnades i januari 2020 inomhusanläggningen SNØ, vilket möjliggör för åkning året om. SNØ är en av världens enda arenor för snöupplevelser som förenar längdskidåkning, alpint, snowboard, freeski och isklättring under ett tak. På SNØ hittar du tre backar med olika svårighetsgrader, en park med rails och big jump, 1 km långt längdskidspår, ett nybörjarområde och en av världens högsta inomhusklättringsväggar.


Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.