New York 

New York är ett bra resmål året om! Från mars till juni blomstrar staden, temperaturerna är behagliga. Under högsommaren i juli och augusti kan det bli tryckande varmt mellan husen, uppåt 35 grader.

Höst i New York är en klassiker och september till oktober är högsäsong. Då är det strålande vackert i staden med höstlöven som sprakar i Central Park. November är också vackert, om än ofta ganska kallt och i december börjar resorna för årets julshopping.

Runt jul dekoreras hela staden med julpynt och stämningen är en riktigt bra uppladdning inför helgfestligheterna.

Sevärdheter i New York

Det finns otroligt mycket att se och uppleva i New York. Det är omöjligt att hinna se allt på en kortare vistelse, så det gäller att välja. Är det första gången du är i New York så bör du se Times Square, Grand Central Station, Empire State Building, Frihetsgudinnan och Ground Zero, något som de flesta vill pricka av på sin lista. Glöm inte att packa ner ett par bra promenadskor!

Sport

New York är ett perfekt resmål för dig som gillar sport. På vintern kan du se New York Rangers spela hockey i Madison Square Garden. Gå på basebollmatch och se Yankees eller Mets.

Hösten är högsäsong för amerikansk fotboll. Det är en riktig upplevelse att få se New York Giants spela på sin hemmaarena, MetLife Stadium.

Musik

Broadway – New Yorks teatergata nr 1! Som namnet säger så är det en bred gata kantad av olika uppsättningar av musikaler och shower.

Det finns många olika musikaler och shower att välja mellan. Många av de har spelats i New York under flera år och säkert i flera år till. Här kan nämnas: Chicago, Wicked, The Lion King, Phantom of the Opera, The Book of Mormon och Les Misérables m.fl.

Så tar du dig hit

Det går direktflyg till New York från Stockholm eller Köpenhamn. Det går även att flyga via en av de större flygplatserna i Europa. Närmsta vägen är över Island. Du landar på Newark eller JFK. Från båda flygplatserna går det buss och tåg in till Manhattan.

Bra att veta

Att när du reser in i USA behöver du ansöka om inresetillstånd, så kallat ESTA. Detta gör du online senast 72 timmar innan avresa. Inresetillståndet är giltigt i två år och kostar ca 14 dollar per ansökan. Utan ett ESTA får du ej gå ombord på planet.


Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.