Neapel 

Neapel ligger nära den berömda vulkanen Vesuvius och är Italiens tredje största stad efter Rom och Milano. Neapel har cirka en miljon invånare.

Vi på GO Sport Travel erbjuder officiella biljetter och resor till Neapel för att uppleva en fotbollsmatch på San Paolo Stadion där fotbollsklubben SSC Napoli spelar sina hemmamatcher i Italiens högsta liga Serie A. San Paolo stadion ligger ungefär 30 minuter ifrån citykärnan i Neapel.  

Neapel har även Italiens största travlopp som går i stapeln i maj varje år på Ippodroma di Agnano som ligger straxt utanför Neapel.

Att göra i Neapel

GO Sport Travel rekommenderar att ni tar en tur ut till den stora vulkanen Vesuvius som höjer sig i bakgrunden av staden och det är enkelt att boka biljetter och dagsturer ut dit.  

Det är även populärt att besöka staden Pompeji som idag är en av det största turistattraktionerna i Italien och den har många intressanta sevärdheter. Staden ligger söder om Neapel och är känd för att ha blivit förstörd och begravd i Vesuvius vulkanutbrott 79 e.Kr.

Om ni är intresserad av museum, kyrkor och slott är Neapel en stad för er där ni kan besöka många olika kända byggnader. Museo Nazionale di Capodimonte, Castel Nuovo, Castel dell´iOvo, Santa Chiara-kyrkan och mycket fler kända byggnader finns att besöka.

Mat och dryck

Neapel är pizzans hemstad, speciellt pizzan Margherita som representerar italienska flaggans färger med Mozzarella (vit), tomat (röd) och basilika (grön). Pizzan fick sitt namn efter att den serverades till Drottning Margherita under ett besök i staden.

Typiskt för trakten är pasta med skaldjur, fisksoppa och friterad fisk. Till desserter finns en känd påsktårta som man hittar året runt i barer och konditorier.

Resa till Neapel

Från Neapel kan man ta sig enkelt till övriga delar av Italien också. Det finns mycket olika kombinationer transporter som bil via motorvägar. Den längsta motorvägen går från Neapel norrut till Milano via Rom och Florens.

Flygplatsen Capodichino (NAP) är den viktigaste i södra Italien som man kan använda för att flyga inrikes samt utrikes till övriga Europa.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.