Marseille

Marseille är Frankrikes näst största stad och ligger i landets sydostliga del. Staden grundades redan på 600-talet f.Kr och är landets äldsta stad. Arkeologiska fynd som bland annat grottmålningar visar att det bott människor i och omkring Marseille i hela 30 000 år.

Det råder medelhavsklimat här, vilket innebär milda regniga vintrar och heta torra somrar. Under sommarhalvåret maj-oktober sjunker temperaturen sällan under 25 grader dagtid.

Sevärdheter i Marseille

Den charmiga gamla hamnen Vieux Port är Marseilles hjärta och navet i staden. Här hittar du trevliga restauranger och barer i en härlig miljö. Ta dig tid att bara sitta och njuta av utsikten och kolla in alla människor och båtar i rörelse. 

Gör ett besök på ön If, och gå en rundtur på fästningen Château d'If. Fästningen som byggdes i början av 1500-talet var i början tänk att användas till försvar mot utländska attacker, men den blev aldrig använd till militärt syfte. År 1634 började man använda borgen som fängelse och blev på sin tid det mest fruktade bland franska fångar. Cellerna på källarvåningen, där det flesta fångar fick bo, var extremt små och hade inga fönster så förhållandena var vidriga. För att ta sig till ön åker du båt från Vieux Port. Det tar ca 20 minuter och kostar runt 10 Euros tur och retur för en vuxen.

Letar du den bästa utsikten i Marseille så ska du ta dig till domkyrkan Notre Dame De La Garde. Den är byggd på en kulle, 162 meter över havet, så den är nästintill omöjlig att missa. Det ca 55 meter höga klocktornet har en 12 meter hög guldpläterad kopparstaty av Jungfru Maria hållandes Jesusbarnet på toppen.

Mat

Det franska köket är berömt världen över. Vill du testa en riktig klassiker från just det sydfranska köket så ska du beställa in en bouillabaisse. En saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa som serveras med en klick vitlöksmajonnäs. Himmelsk gott! Ett tips om du vill äta stans kanske bästa bouillabaisse är att besöka restaurangen Le Miramar i Vieux port.

En annan populär rätt som du kommer att se på nästan varje meny i Marseille är Moules Frites, blåmusslor kokta i vitt vin med pommes frites och aioli.

Sport i Marseille

Stadens stora fotbollsklubb, Olympique de Marseille, spelar i Frankrikes högsta liga Ligue 1. Laget spelar sina hemmamatcher på Stade Vélodrome. Laget kan stoltsera med flertalet ligatitlar och cupvinster, bland annat vinst i UEFA Champions Leauge 1993.

Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra dina officiella biljetter till Olympique de Marseille!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.