Madrid

Spaniens huvudstad Madrid, även kallad ”staden som aldrig sover” erbjuder ett gott utbud av restauranger och nattliv. Invånarna i staden tar sig ut på kvällen för att äta en god måltid innan de tar sig från bar till bar till tidig morgon. Vill du kombinera resan med shopping så är Gran via ett bra ställe att utgå ifrån.

Naturligtvis så är ett besök på någon av stadens två stora fotbollslags arenor ett måste för den sportintresserade. För den kulturella erbjuder Madrid en bred bas av allt ifrån konstmuseer till gatuframträdanden.

Sevärdheter i Madrid

Madrids största shoppinggata ligger på Calle Preciados, här finner du ett stort utbud av kläder och andra roliga saker. 
Torget Plaza Mayor har genom åren haft en stor betydelse för Madridborna. Ett måste för förstagångsbesökaren! 
Mercado San Miguel, en matmarknad vid Plaza Major är ett utmärkt besöksmål för den gourmetintresserade.
Palacio Real de Madrid, eller det spanska kungahuset är det största kungliga slottet i Europa och bjuder på en härlig arkitektur.

Sport 

Real Madrid som spelar sina hemmamatcher på Santiago Bernabéu-stadion är ett av de mest framgångsrika lagen i Europa genom tiderna. Arenan tar in över 80 000 personer och fotbollsbiljetterna är högt eftertraktade bland fotbollsresenärer. Atletico Madrid är stadens andra stora fotbollslag och de spelar sina matcher på nybyggda Wanda Metropolitano. Här väntar en häftig inramning på matchdagar.

Om du inte tänkt att besöka någon fotbollsmatch under din vistelse är en guidad rundtur på någon av arenorna en intressant aktivitet.

Musik

Området kring Salamanca rymmer många nattklubbar och barer. Ett bra ställe för den dansgalne. Kring parkområdet vid Parque del Retiro finns det många gatuartister som bjuder på trevliga framträdanden. Vill du uppleva en levande Flamenco Show finns det gott om olika teatrar i Madrid som dagligen har föreställningar.

Så tar du dig hit

Direktflyg till Madrid-Barajas flygplats går dagligen från Stockholm och Köpenhamn. Från övriga orter får man nästan alltid räkna med en mellanlandning. Flygplatsen ligger strax över en mil från Madrids citykärna och du tar dig enkelt in till staden via buss, tunnelbana eller taxi.

Bra att veta

I Madrid finns det många ficktjuvar och det är därför klokt att hålla koll på sina värdesaker när du strosar omkring i staden. I Spanien använder man Euro som valuta men de flesta ställen accepterar de vanligaste betalkorten. Det förekommer mycket svartförsäljning av fotbollsbiljetter utanför fotbollsarenorna.

Köp därför din matchbiljett i förväg bland officiella återförsäljare för att vara säker på att inte bli lurad!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.